Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 15 Μαϊου, με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλό “Χίλιες λέξεις…μια εικόνα” της Daniela Busato, στο 2ο όροφο του Χώρου Τεχνών Βέροιας.

Δεκάδες φίλοι των εικαστικών τεχνών αλλά και της ζωγράφου έδωσαν το παρόν. Όλοι θαύμασαν τη δεξιοτεχνία, την τεχνοτροπία και την υφολογική συνέπεια με την οποία χειρίστηκε η ζωγράφος το θέμα της. Σχεδόν όλα τα έργα της είχαν δημιουργηθεί από ανακυκλωμένο χαρτί εφημερίδας κυρίως οι πίνακες αλλά και τα ενδύματα και τα αξεσουάρ, τα οποία η ζωγράφος με μοναδικό τρόπο τα είχε παρουσιάσει, ήταν υπέροχα ζωγραφισμένα.

Τη ζωγράφο Daniela Βusato καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, ο κ. Μιχαηλίδης και στη συνέχεια η ζωγράφος διάλεξε αντί να πει δυο λόγια, να διαβάσει στο κοινό, δυο ποιήματα τα οποία είχε η ίδια γράψει. To ένα από τα δυο ήταν:

χαρτί

τι παρεξηγημένο υλικό!

πόσες φορές μας συνοδεύει στην ζωή!

ένα χαρτί μας συνοδεύει παντού.

το αγαπάμε όταν μας ευχαριστεί,

το φοβόμαστε όταν μας ενοχλεί,

το τσαλακώνουμε όταν θυμώνουμε,

το σκίζουμε όταν το μισούμε,

το διπλώνουμε για να το φυλάξουμε,

το συντηρούμε για να το μοιράζουμε,

το χα`ι`δευουμε για να το ευχαριστήσουμε,

το καίμε για να κρατήσει τα μυστικά μας,

το πλάθουμε για να δημιουργήσουμε…

χαρτί… με ένα χαρτί παίζουμε την τύχη μας,

με ένα χαρτί γεννάμε την τύχη μας,

με ένα χαρτί χάνουμε την τύχη μας.

με ένα χαρτί και ένα όνομα μας αναγνωρίζουν

με ένα χαρτί και ένα όνομα μας διαγράφουν,

με ένα χαρτί και ένα όνομα μένουμε στην ιστορία.

Η έκθεση αυτή αποτελεί κάτι μοναδικό αυτή τη στιγμή για την πόλη μας, πραγματικά αξίζει κανείς να την επισκεφθεί καθώς μέσα από τα μάτια της ζωγράφου μπορεί κανείς να αντιληφθεί πράγματα που με τα δικά του μάτια δεν θα αντιλαμβανόταν ποτέ. Οι πρωταγωνιστές των έργων της Busato, το χαρτί και η εφημερίδα που χρησιμοποίησε αλλά και ο τρόπος που τα παρουσίασε δίνουν στον επισκέπτη να αντιληφθεί αυτό ακριβώς που αναφέρει στον τίτλο της έκθεσης της η ζωγράφος,  “Χίλιες λέξεις…μια εικόνα” και είναι τόσο αληθινά που σε πολλά από αυτά ίσως και να μπορείς να αποκρυπτογραφίσεις, όσο γίνεται και αν γίνεται, το χαρακτήρα μια καλλιτεχνικής ψυχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Μαΐου.

Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 11:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο 11:00 – 13:00

Πληροφορίες : 2331078100