Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής, σχετικά με την αποζημίωση αγροτών από τον ΕΛΓΑ λόγω ακαρπίας:

xorafi_dentro_rodakinia
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ συμπαρίσταται και στηρίζει το δίκαιο αίτημα των ροδακινοπαραγωγών για κάλυψη από τον ΕΛΓΑ της ακαρπίας που πρόεκυψε από παγετό του Μάρτη.
Πάγια θέση μας είναι πλήρης κάλυψη της ζημιάς στην παραγωγή σε όλα τα στάδια από όλα τα φυσικά φαινόμενα.
Αυτό πρέπει να κατοχυρωθεί θεσμικά ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ κανονισμού του ΕΛΓΑ πράγμα που μόνο η κυβέρνηση της αριστεράς θα κάνει.
Αντίθετα δεν μπορούν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης της τρόικας να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους αγρότες, να έχουν ψηφίσει την μετατροπή του ΕΛΓΑ σε ασφαλιστικό φορέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στην βουλή να ψηφίζουν όλα τα αντιλαϊκά καταστροφικά μέτρα και στην εκλογική τους περιφέρεια να είναι με τους ψηφοφόρους «ενάντια» στα μέτρα που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν.
Εδώ όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι συνδικαλιστικοί αγροτικοί φορείς και γενικά οι «εκπρόσωποι» των αγροτών, οι οποίοι αντί να στραφούν εναντία στην κυβέρνηση η οποία ψήφισε τον νόμο, κινητοποιούνται απέναντι στους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο.
Αντί να καταγγείλουν και να απαιτήσουν αλλαγή του νόμου από τα κόμματα της τροϊκανής συγκυβέρνησης και τους τοπικούς βουλευτές, προβάλλουν την αντιδραστική κυβερνητική θέση (τα προβλήματα δεν είναι πολιτικά, να μην εμπλακούν τα κόμματα κ.λ.π.)
Θέση η οποία στην καλύτερη περίπτωση είναι αφελής και στην χειρότερη υποκρύπτει εμπαιγμό, αφού αυτοί οι «εκπρόσωποι» συνεχίζουν ακόμη να λειτουργούν σαν εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι σαν εκπρόσωποι των αγροτών.
Αγρότες – αγρότισσες, η επιλογή είναι δική σας: θα συνεχίσετε να τους στηρίζετε και να τους ανέχεστε; Ή θα συνταχθείτε με όλους τους εργαζόμενους και την Αριστερά για να σώσουμε την χώρα και να σωθούμε οι εργαζόμενοι.

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ