H Lamborghini έδωσε το δελτίο τύπου της Egoista, του πρωτότυπου που παρουσίασε χθες στη Sant’Agata Bolognese της Ιταλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50στων γενεθλίων της.

Lamborghini-Egoista-Concept-2-700x466Σχεδιασμένο από τον αρχισχεδιαστή της Volkswagen, Walter de Silva, το one-off πρωτότυπο, είναι ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο, εμπνευσμένο από τα ελικόπτερα Apache. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, αφού είναι κατασκευασμένο κατά κόρoν από carbon και αλουμίνιο, με τη καλύπτρα να μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως.

Μέσα στο cockpit τα πάντα είναι κατασκευασμένα από carbon και αλουμίνιο με την Lamborghini να αναφέρει πως η Egoista διαθέτει LED φωτιστικά σώματα στο σώμα της, έτσι ώστε να μοιάζει ακόμη περισσότερο με ελικόπτερο Apache. Έτσι συναντάμε δύο λευκά φώτα μπροστά, δύο κόκκινα φώτα πίσω, ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει στο πάνω μέρος, δύο πορτοκαλί στο πλάι, και δύο επιπλέον φώτα στην οροφή, ένα κόκκινο και ένα πράσινο. Επίσης μπροστά υπάρχουν και δύο xenon φωτιστικά σώματα.

Η καλύπτρα είναι κατασκευασμένη από antiradar υλικό, με το γυαλί της να είναι βαμμένο πορτοκαλί, ενώ από το ίδιο υλικό antiradar, είναι κατασκευασμένες και οι ζάντες. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα αγωνιστικό κάθισμα, ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων με τους ιμάντες να είναι διαφορετικού χρώματος, αλλά και head-up display.

Ο οδηγός για να βγει μέσα από το cockpit πρέπει να αφαιρέσει το τιμόνι, να ανοίξει ηλεκτρονικά τον θόλο, να σταθεί όρθιος, και μετά ακολουθώντας μια διαδικασία με τα πόδια του, να βγει τελικά μέσα από το αυτοκίνητο.

Μηχανικά φορά τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα της Gallardo, ο οποίος αποδίδει 600 άλογα. Επιδόσεις δεν ανακοίνωσε η Lamborghini ούτε αν πρόκειται να το πουλήσει σε κάποιον πλούσιο και εκκεντρικό πελάτη της.

Πηγή: autoblog.gr