Κρίσιμη συνάντηση έχουν σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Image panellinies-2012-programma.jpgΥπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν στις 17 Μαΐου, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες από την επόμενη χρονιά. Η τελική απόφαση της ΟΛΜΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση την Πέμπτη.

«Με τους νέους νόμους του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα θα αυξηθεί το ωράριο και δεν θα προσληφθούν 13 χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί» είπε στο ΣΚΑΪ ο γ.γ του ΔΣ της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. Πρόσθεσε ακόμη, ότι την νέα χρονιά οι εκπαιδευτικοί είναι υποψήφιοι να μετακινηθούν υποχρεωτικά.

Ο κ. Κοτσιφάκης σημείωσε ακόμη τι δεν υπήρχε προγραμματισμός να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίοδο εξετάσεων, αλλά τα προβλήματα τους οδήγησαν σε αυτή την σκέψη.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι, παρά την αρχική σύγκλιση απόψεων στους κόλπους της Ομοσπονδίας για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέσα στις εξετάσεις (πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που πρότειναν 48ωρη απεργία στις 14 και στις 15 Μαΐου), δεν διαφαίνεται βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών να θέσει σε κίνδυνο τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πηγή: skai.gr