Στην Βέροια βρέθηκε ο επικεφαλής και ιδρυτής του νέου κόμματος “ΝΕΑ ΜΕΡΑ” Χρήστος Ζώης, όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενημερώνοντας για τις θέσεις και την πολιτική γραμμή του κόμματός του.

zohs_nea_mera_veriaΟ κ. Ζώης, προερχόμενος από την ΝΔ και έπειτα από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, χαρακτήρισε το νέο κόμμα ως κεντροδεξιό.
Για την θέση του όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ο κ. Ζώης είπε “ναι στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος”, ενώ τόνισε και τις αντιθέσεις του όσον αφορά τα μνημόνια τα οποία εφαρμόζει η χώρα μας. Στις θέσεις του, ανέφερε την ανάγκη για ένα εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση του εθνικού μας ορυκτού και ενεργειακού πλούτου. Έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς αυτός είναι ο τομέας θεμέλιο για την ανάπτυξη μίας χώρας, όπως τόνισε.

Στην ιδρυτική διακήρυξη, την οποία μάλιστα μοίρασε στους δημοσιογράφους, αναφερόταν και το σχέδιο περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα, το οποίο έκανε λόγο περί αξιοποίησης δυναμικού και πόρων, καθώς και επιμόρφωση των στελεχών του δημοσίου.

Σε ερώτηση του kathemera.gr για το εάν υπάρχει πρακτικό και υλοποιήσιμο σχέδιο για τις επιμορφώσεις και αξιολογήσεις, αλλά και γενικότερα στο σύνολο των προγραμματικών του δηλώσεων, ο κ. Ζώης απάντησε πως υπάρχουν και θα παρουσιαστούν λεπτομερώς στο ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι (πιθανόν τον Ιούλιο).

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν, επίσης, οι Γρηγόρης Μπρανιώτης (πρώην στέλεχος Ν.Δ), Αντώνης Γιάγκογλου (πρώην στέλεχος Αν.Ελ.) και Δημήτρης Γκαμάνης (πρώην στέλεχος Αν.Ελ.).