Σε κείμενο επιστολής που θα αποσταλεί στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τις υπογραφές των εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων των Νομών όλης της Βόρειας Ελλάδας, κατέληξαν οι παριστάμενοι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 30/4, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, αναφορικά με τα σενάρια κατάργησης ή μετασχηματισμού του Β΄ Σώματος Στρατού.

β'σσΗ επιστολή θα αποσταλεί άμεσα στα γραφεία των Μητροπολιτών, Βουλευτών, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και φορέων όλης της Βόρειας Ελλάδας, για να λάβει την έγκρισή τους, και αμέσως μετά θα αποσταλεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή και εκφράζοντας τους θεσμούς που ο καθένας από εμάς υπηρετεί και εκπροσωπεί, σας γνωρίζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ενδεχόμενη κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού (Β΄ΣΣ).

Το Β΄ΣΣ για λόγους αμιγώς επιχειρησιακούς, οπωσδήποτε όμως και κοινωνικούς, οικονομικούς και ιστορικούς, αποτελεί τον ισχυρότερο βραχίονα ταχείας επέμβασης στον βορειοελλαδικό κυρίως χώρο.

Θεωρούμε πως ο σχεδιασμός κατάργησής του αποτελεί πλήγμα ζωής για τον τόπο μας και την άμυνά του, και εν τέλει θα υπονομεύσει την ουσία του εθνικού στρατιωτικού δόγματος.

Ομόθυμα και αδιαπραγμάτευτα δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε τέτοια πρόθεση κατάργησης ή μετασχηματισμού του, εκφράζοντας πρωτίστως την κοινωνία της Μακεδονίας και της Θράκης που ειδικά σε καιρούς κρίσης αναμένει ενδυνάμωση και όχι αποδυνάμωση της στρατιωτικής της ασφάλειας.»

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας και Νάουσας κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο βουλευτής Τσαβδαρίδης Λάζαρος, ο βουλευτής Γιοβανόπουλος Κώστας, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Ζιώγας Γιάννης,ο εκπρόσωπος του Βουλευτή ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σαρηγιαννίδης Στάθης, οι Εκπρόσωποι των Βουλευτών Απόστολου Βεσυρόπουλου και Γεωργίας Μπατσαρά,ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης και ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Αντιδήμαρχος Βέροιας, εκπρόσωπος Δημάρχου Βέροιας.