Σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης του Β’ Σώματος Στρατού ο Αντιπεριφερειάρχης  κ.Καραπαναγιωτίδης απέστειλε επιστολή, στην οποία καλεί σε έκτακτη σύσκεψη τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, όλους τους αρμόδιους ώστε να γίνουν από κοινού συντονισμένες ενέργειες με στόχο να αποσυρθούν άμεσα τα υπάρχοντα δυσάρεστα για την περιοχή σενάρια όσον αφορά την “βιωσιμότητα” του Β΄Σώματος Στρατού. Στην επιστολή ο κ.Καραπαναγιωτίδης αναφέρει:

karapanagiotidhs“Με θλίψη παρακολουθεί η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας τη συνεχιζόμενη προσπάθεια κύκλων της στρατιωτικής ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία αποβλέπει στην κατάργηση του Β΄ΣΣ. Πέραν της γνωστής ιστορικής διαδρομής του Δευτέρου Σώματος Στρατού, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ένδοξης και αιματοβαμμένης πορείας για την προάσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, με 15.000 ηρωικώς πεσόντες νεκρούς στα πεδία των μαχών, η παρουσία του Β΄ΣΣ στη ζώνη ευθύνης του σήμερα, από την Ημαθία, την Πέλλα, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη, είναι απόλυτα επιβεβλημένη για την αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης, εξ ανατολών, επιθετικότητας.

Τα σενάρια και μελέτες των «ειδικών» φυσικά δεν είναι σημερινά. Έχουν όμως επαρκώς απαντηθεί κατά το παρελθόν από μεγάλες στρατιωτικές μορφές, όπως ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φράγκος Φραγκούλης και έχουν ρητά αποκλειστεί, την εποχή μάλιστα που ήταν πολιτικός προϊστάμενος του ΥΕΘΑ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Στρατηγός Φράγκος μάλιστα την είχε επιστρέψει τότε ως απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη. Η διάλυση της δομής του Β΄ΣΣ, ως δύναμης ταχείας επέμβασης, ουσιαστικά θα μπήξει το μαχαίρι στο εθνικό μας υπογάστριο, κατακερματίζοντας τους σχηματισμούς του, οι οποίοι είναι έτοιμοι ανά πάση ώρα και στιγμή να αντιμετωπίσουν κάθε εξωτερική επιβουλή, ειδικά δε στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου μας.

Για αυτούς τους λόγους σας καλώ σε έκτακτη σύσκεψη τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη (Μητροπόλεως 44) στη Βέροια, την έδρα του Στρατηγείου του Β΄ΣΣ, το οποίο φέρει το όνομα του ενδόξου Έλληνα Βασιλέα Φιλίππου του Β΄, ώστε από κοινού να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, με στόχο να αποσυρθούν άμεσα τα σενάρια αυτά, τα οποία εκτός από την εθνική μας θωράκιση, πλήττουν άμεσα την τοπική κοινωνία, αφού η κατάργηση του Β΄ΣΣ και των σχηματισμών του είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα επιφέρει σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές αναταράξεις στις οικογένειες των χιλιάδων μονίμων στελεχών του, που θα αναγκαστούν, σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά εποχές, να υποστούν τη δοκιμασία της μετάθεσης.”