Από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με τον αγώνα εργαζομένων στα super market του ομίλου ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, που αντιδρούν στις απολύσεις, στις “μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες” και στους “εκβιασμούς” εις βάρος των υπαλλήλων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

arbanitidhs_2_0Η ανακοίνωση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ αναφέρει:

Για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη 17 Απρίλη εργαζόμενοι και απολυμένοι στα super-market της εταιρίας Αρβανιτίδη, με πορεία στην πόλη της Βέροιας, περνώντας από όλα τα υποκαταστήματα της εταιρίας και παρακινώντας τους υπόλοιπους συναδέλφους τους να αγωνιστούν στο πλευρό τους.

Η κατάργηση της εθνικής και των κλαδικών συμβάσεων από τη μνημονιακή κυβέρνηση, εκτός από την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και τους πενιχρούς μισθούς που προβλέπει, ανοίγει το δρόμο και για ένα μεσαιωνικού τύπου εργασιακό περιβάλλον με χαρακτηριστικά τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και το χαφιεδισμό, ώστε να καμφθεί οποιαδήποτε διάθεση για αντίδραση.

Γι’ αυτό και η πορεία του Πανελλαδικού Σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση “Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.” έχει ιδιαίτερη σημασία: Παρά το κλίμα φόβου που καλλιεργείται συνολικά στην κοινωνία από τα μέτρα που βίαια και αυθαίρετα επιβάλλονται καταστρέφοντας τη ζωή των μεσαίων και φτωχότερων στρωμάτων, από την κατασυκοφάντηση και καταστολή των αγώνων των εργαζομένων, από την κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών, βγήκαν στο δρόμο, ενθαρρύνοντας τους συναδέλφους τους που διστάζουν, ώστε να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια από την εργασία τους.

Είναι φανερό πλέον ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η τροικανή κυβέρνηση και που κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό, έσπειραν την ανασφάλεια στους πολίτες, στραγγάλισαν την οικονομία, κατάργησαν τη δημοκρατία, μπορούν να αποτραπούν μόνο με ένα πανεργατικό-παλλαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής.

Υ.Γ. Για άλλη μια φορά το Εργατικό Κέντρο απουσίασε από το πλευρό των εργαζομένων, συνεχίζοντας την ένοχη σιωπή του και την προκλητικά φανερή υποστήριξή του στη μνημονιακή κυβέρνηση.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ