Όχι δεν έχει καμία σχέση με το body painting!!!!!!

BODY-ART-BANNERSΕίναι ένα είδος ψυχοσωματικής άσκησης που τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται γνωστό και στην Ελλάδα. Προσοχή: ψυχοσωματικής και όχι «εναλλακτικής» όπως λανθασμένα είθισται να λέγεται.

Εμπνευστής και δημιουργός του body art είναι ο Robert Steinbacher χορευτής και χορογράφος. Ο ίδιος οδηγήθηκε στην ανάπτυξη της μεθόδου του σε μία περίοδο της ζωής του κατά την οποία δούλευε με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Ανθρώπους για τους οποίους η πιο απλή καθημερινή κίνηση απαιτούσε προσπάθεια και συνειδητότητα.

Αυτή είναι και η πεμπτουσία του body art. Μας βοηθά πάνω από όλα να αποκτήσουμε σωματική συνειδητότητα.

Στο body art το ανθρώπινο σώμα «δουλεύεται» σαν ολότητα και όχι απομονώνοντας διάφορες μυϊκές ομάδες.

Στο body art ο ανθρώπινος οργανισμός αντιμετωπίζεται ως ο συνδυασμός σώματος και ψυχής.

Ολη η μέθοδος είναι μελετημένη και δομημένη σεβόμενη απόλυτα την αρχή του ying και yang, της ισορροπίας δηλαδή μέσα από τα αντίθετα που αλληλοσυμπληρώνονται. Εισπνοή-εκπνοή, στάση-ροή, δύναμη-ηρεμία. Μία σειρά απλών ασκήσεων οι οποίες σκόπιμα εκτελούνται αργά, σε συνδυασμό με κλασικές αναπνευστικές τεχνικές, και αυτοσυγκέντρωση, δίνουν την ευκαιρία στον ασκούμενο να αποβάλει τη μυϊκή και νοητική ένταση, το στρες που βιώνει στην καθημερινότητά του και μέσα στην προσωπική του ηρεμία να πετύχει τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και την ενδυνάμωση-σταθεροποίηση του μυϊκού του συστήματος. Από τα πρώτα μαθήματα το σώμα απολαμβάνει τα θετικά αυτού του ιδιαίτερου τρόπου εκγύμνασης καθώς αποκτά ευλυγισία, δύναμη, σταθεροποίηση, ισορροπία και ηρεμία.

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του body art, αλλά και το γκρουπ body art people στο facebook μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους πιστοποιημένους body art instructors που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και να πάρετε πληροφορίες σχετικά με τους χώρους στους οποίους διδάσκεται καθώς επίσης και πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να φοιτήσετε στο Eλληνικό body art school.