Στοιχεία περί «μίας εγκληματικής έρευνας σχετικής με την εθνική ασφάλεια», έδωσε στο φως αργά το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία στον Καναδά, έπειτα από τις πληροφορίες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης για την εξουδετέρωση ενός μεγάλου τρομοκρατικού πλήγματος.

984936Οι ανακοινώσεις

Οι αρχές του Καναδά απέτρεψαν ένα σχέδιο που προέβλεπε επίθεση εναντίον ενός σιδηροδρομικού συρμού της εταιρείας Amtrak, που καθημερινά συνδέει το Τορόντο με τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές των διωκτικών αρχών και της εθνικής ασφάλειας.

Η Καναδική Βασιλική Έφιππη Αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η έρευνα συντονίσθηκε από μία επιχειρησιακή ομάδα αποτελούμενη από πολλές κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας-την αστυνομία, την υπηρεσία αντικατασκοπίας, την καναδική υπηρεσία ελέγχου συνόρων και άλλες υπηρεσίες δίωξης και εθνικής ασφάλειας.

Νωρίτερα, το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης CBC μετέδωσε πως η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν προβεί σε πολλές συλλήψεις στο Κεμπέκ και στο Οντάριο σε σχέση με το φερόμενο τρομοκρατικό σχέδιο. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV έκανε λόγο για δύο συλλήψεις στο Τορόντο.

Σύμφωνα με το CBC, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI.

Πηγή των αμερικανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι η καναδική πλευρά θα ανακοινώσει τις συλλήψεις που έγιναν στα πλαίσια της εξουδετέρωσης του «μεγάλου τρομοκρατικού» σχεδίου, αλλά πρόσθεσε πως ο στόχος του παραμένει ασαφής και είναι άσχετος προς τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στη Βοστώνη.

Πηγή: zougla.gr