Η εταιρεία Facebook προσκαλεί τους προγραμματιστές για φορητές συσκευές ώστε να τους παρέχει βοήθεια για την διανομή και ενσωμάτωση των εφαρμογών τους σε φορητές συσκευές όπως iOS, Android. Με την πρώτη συνάντηση η οποία έγινε στην Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου όπου οι υπεύθυνοι ενημερώσαν σε τεχνικά θέματα τους προγραμματιστές οι οποίοι επικεντρώνονται σε εφαρμογές για φορητές συσκευές.

devconΣτο ίδιο μοτίβο θα γίνουν άλλα δύο συνέδρια. Ένα το οποίο έγινε στην Αμερική (αυτό που προαναφέρθηκε), ένα το οποίο αναμένουμε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο στις 2 Μαΐου 2013 και ένα στην Ασία στην πόλη της Σεούλ στις 7 Μαΐου 2013.  Ο βασικός λόγος που γίνονται αυτά τα συνέδρια είναι λόγω των πρόσφατων αλλαγών που έκανε η facebook στο mobile development και θέλει με αυτό το τρόπο να προσανατολίσει και να διευκολύνει τους εκατομμύρια προγραμματιστές ανά τον κόσμο ώστε η προσαρμογή τους να γίνει χωρίς εμπόδια.

Στα συνέδρια οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τους φορητούς υπολογιστές τους και να γράψουν κώδικα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπό την καθοδήγηση των ομιλητών. Οι θέσεις για τα επερχόμενα συνέδρια είναι καθορισμένες και απαιτείται εγγραφή για την παρακολούθησή τους. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος εγγραφής και όλοι μπορούν να λάβουν μέρος.

Ενδεικτικά τα θέματα που θα καλυφθούν είναι:

-Open Graph

-Social Games

-Mobile App Install Adds

-Facebook mobile sdks

Και φυσικά η έμφαση στην βοήθεια προς τους προγραμματιστές να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους.

Η εμπειρία είναι μοναδική, καθώς διοργανώνεται από την facebook και όχι από κάποιο ιδιώτη ή ομάδα προγραμματιστών που δεν έχουν σχέση με την facebook. Για τους ενδιαφερόμενους να σας δώσουμε την διεύθυνση όπου μπορείτε να κάνετε και την προεγγραφή είναι σε αυτό το link.