Οκταμελή σπείρα νεαρών ατόμων, κυρίως ανηλίκων, που “χτύπησε” δύο σπίτια το απόγευμα του Σαββάτου (20/4) στη Βέροια, εξάρθρωσαν το ίδιο βράδυ άνδρες του τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Image astynomia_car.jpgΣυγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 15 και 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον έξι ακόμη άτομα, Ελληνικής καταγωγής επίσης, ηλικιών 15, 16, 16, 16, 17, 21 ετών, που συμμετείχαν στις κλοπές και αναζητούνται.

Το βράδυ του Σαββάτου (20.04.2013), λοιπόν, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας εντόπισαν και προσήγαγαν ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων τον 15χρονο και τον 17χρονο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι έχοντας ρόλο τσιλιαδόρου, συμμετείχαν με τους υπόλοιπους έξι στη διάρρηξη διαμερίσματος ενός 45χρονου.

Ως συνέπεια της προσαγωγής των δύο ανηλίκων, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες στη Βέροια, καθώς τα μέλη της 8μελους σπείρας διέρρηξαν το διαμέρισμα 45χρονου Έλληνα, από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 800 Ευρώ.
Επίσης, διέρρηξαν το διαμέρισμα 33χρονου Έλληνα, από το οποίο αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 1.000 Ευρώ.

Τελικά, οι δύο νεαροί που προσήχθησαν ως ύποπτοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους, αλλά και των υπολοίπων έξι σσυνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.