Το τριήμερο 16/17/18-04-2013 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Μούρτη, το Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Κωστούλη και τον αντιπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ Ημαθίας κ. Γεώργιο Αντωνίου, συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστο Φωτόπουλο, πραγματοποίησε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλεπάλληλες συναντήσεις με παράγοντες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας.

eayanEpafesELASΣυγκεκριμένα υπήρξε συνάντηση με τον κ. Δημήτριο Περδίκη, Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Νικόλαου Δένδια, τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδων Παπασπύρου, καθώς και με τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγο κ. Kων/νο Τσουβάλα, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά τα εξής αιτήματα:

Α) Ανέγερση νέου σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο της ΕΛ. ΑΣ , πλησίον του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας.
Β) Μεταστέγαση του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας από την έδρα των Γεωργιανών στο Μακροχώρι.
Γ) Άμεση αποκατάσταση και συντήρηση του απαρχαιωμένου μηχανοκίνητου στόλου της Α.Δ Ημαθίας.
Δ) Έγκριση οικονομικού αιτήματος για προμήθεια κεραίας σταθμού LINK, για τον εκσυγχρονισμό της ασύρματης επικοινωνίας των Υπηρεσιών της Α.Δ Ημαθίας.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και παρόλο που περιέγραψε την παρούσα οικονομική κατάσταση με μελανά χρώματα, δήλωσε ότι υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης οικονομικών κονδυλίων μέσω εναλλακτικών προγραμμάτων, τόσο για την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου όσο και για τη μεταστέγαση του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας στο Μακροχώρι, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης ύστερα από επισήμανση του θέματος των οχημάτων, υπήρξε δέσμευση για άμεση έγκριση εντός των προσεχών ημερών, σημαντικού οικονομικού ποσού για επισκευή και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων οχημάτων καθώς και την αγορά κεραίας σταθμού LINK, ενώ θα υπάρξει άμεση ενίσχυση με την παραλαβή νέων οχημάτων μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α

Πέραν των ανωτέρω η αντιπροσωπεία της Ένωσης μας, συμμετείχε στις εργασίες του Διήμερου Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ στο οποίο εξέφρασε τις απόψεις της για τα ζητήματα της έκδοσης υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, τον κώδικα μεταθέσεων, τη ρύθμιση αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας και το μισθολόγιο, ενώ παρουσίασε και τόνισε ιδιαιτέρως τα σημαντικά προβλήματα της Α.Δ Ημαθίας, με έμφαση στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών λόγω μετακίνησης μεγάλου αριθμού συναδέλφων στον Έβρο, την καταπόνηση των συναδέλφων της Ο.Π.Κ.Ε και της Διμοιρίας με τις επανειλημμένες μετακινήσεις στη Χαλκιδική, την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας καθώς και τη μέριμνα για την υγιεινή των συναδέλφων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, προτείνοντας τη δωρεάν χορήγηση εμβολίων για την πρόληψη όλων των μεταδιδόμενων μολυσματικών ασθενειών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιήσει εκ νέου συναντήσεις με παράγοντες τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας, προσπαθώντας να αναδείξει και επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων, η λύση των οποίων με τη σειρά τους, θα συνεισφέρει σημαντικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Νομού Ημαθίας.