Με λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου το απόγευμα ο αγιασμός των θυρανοιξίων του ναού αγίων Ιωάννου και Αθανασίου των Κουλακιωτών στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκη (επαρχία Καμπανίας, που υπάγεται στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας).

Chalastra08Στις 5.30 το απόγευμα, έγινε υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Δοβρά και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς το ναό. Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τον αγιασμό των θυρανοιξίων και ακολούθως χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και κήρυξε το θείο λόγο.

Μάλιστα, κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην θεμελίωση, κατασκευή και ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού ναού, που στέκει περίλαμπρος στο κέντρο της Χαλάστρας και είναι εμφανής ακόμη και από την ΠΑΘΕ.
Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους κληρικούς και λαϊκούς της Χαλάστρας που συνετέλεσαν στην κατασκευή του Ναού, καθώς και τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, ο οποίος ανέλαβε την αποπεράτωση του ναού και την διοργάνωση της τελετής των Θυρανοιξίων.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου ναού της Χαλάστρας.

Chalastra06

Chalastra01

Chalastra13

Chalastra05