Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα τεράστιων διαστάσεων ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου υπόπτου στις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, αφότου ο πρώτος ύποπτος σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς.

25b7e297-8fb3-4f14-baa1-ae56fd4d4a95_500Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το NBC, οι Αρχές πλέον αναζητούν και ένα τρίτο πρόσωπο, που φέρεται να βοήθησε τους δύο δράστες στην προετοιμασία της επίθεσης.

Δράστες της διπλής βομβιστικής επίθεσης ήταν οι αδελφοί Ταμερλάν και Τζογκάρ Τσαρνάεφ, οι οποίοι προέρχονται από την ταραχώδη Τσετσενία, και ταξίδευσαν στις ΗΠΑ από το Κυργκιστάν.

Ο νεότερος αδελφός, ο 19χρονος Τζογκάρ, διαφεύγει της σύλληψης. Κατοικούσε στις ΗΠΑ για τουλάχιστον ένα έτος πριν τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος είχε αναρτήσει πολλά μηνύματα υπέρ της τσετσενικής ανεξαρτησίας σε ρωσική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και συνδέσμους που οδηγούσαν σε ισλαμικές ιστοσελίδες.

Ο υιός μου είναι «ένας άγγελος», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ο πατέρας των δύο δραστών. «Ο Τζογκάρ είναι δευτεροετής φοιτητής ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ένα τόσο έξυπνο αγόρι», προσέθεσε ο πατέρας, ο οποίος κατοικεί στην επαρχία του Ντραγκεστάν, στην περιοχή του Καυκάσου.

Ο μεγαλύτερος αδελφός, ο 26χρονος Ταμερλάν, σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπειτα από συμπλοκή με δυνάμεις της Αστυνομίας. Όπως δήλωσε ιατρός του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο νεαρός δράστης, το σώμα του έφερε «πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες», με τον 26χρονο να καταλήγει τελικά λόγω καρδιακής ανακοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτού τραυματιστεί, ο Ταμερλάν είχε επιτάξει βίαια ένα αυτοκίνητο, και εκτόξευσε μικρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς προς τους διώκτες του.

«Δεν έχω ούτε έναν αμερικανό φίλο […] Δεν τους καταλαβαίνω», αναφερόταν σε λεζάντες φωτογραφιών που είχε αναρτήσει ο Ταμερλάν στο διαδίκτυο.

Όλη η πόλη της Βοστόνης, καθώς και τα περίχωρα Γουότερταουν, Γούολθαμ, Μπέλμοντ, Λούτον, Κέιμπριτζ και Άλστον Μπράιτον βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μην ανοίγουν τις πόρτες τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης, ενώ έχει διακοπεί και η λειτουργία των ταξί.

Οι φωτογραφίες των δύο υπόπτων δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα από το FBI ταυτόχρονα με έκκληση προς το κοινό για την αναγνώρισή τους.

Πηγή: skai.gr