Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην πολιτεία του Τέξας. Δύο πυροσβέστες νεκροί, ο πρώτος επίσημος απολογισμός, της ισχυρής έκρηξης στο εργοστάσιο, για εβδομήντα νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ.

live-leak-1-762x428Σύμφωνα με τις αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχουν τουλάχιστον 70 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από την έκρηξη και τη μεγάλη φωτιά που ακολούθησε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (0050 GMT της Πέμπτης) στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας.

Όπως αναφέρεται οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Ουέικο που είναι η πιο κοντινή στο εργοστάσιο. Ζημιές φέρονται να έχουν υποστεί και γειτονικά κτίρια προς το εργοστάσιο συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου και ενός γηροκομείου με την πληροφορία αυτή να μην έχει επιβεβαιωθεί. 2.600 άτομα που έμεναν σε παρακείμενη κοινότητα εκκένωσαν την περιοχή.

Mέχρι στιγμής, η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη είναι άγνωστη.

Πηγή: skai.gr