Το Βλαχογιάννειο Μουσείο επισκέφτηκαν τα νήπια και οι μαθητές της Α’ τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους, Σταυριανίδου Μαρία και Ποτουρίδου Γεωργία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα πλαίσια της μετάβασης των νηπίων στο δημοτικό σχολείο, το Νηπιαγωγείο και η Α’ τάξη πραγματοποιούν συνδιδασκαλίες.

902077_550830238289975_1713149909_oΤα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και γνώρισαν τα εκθέματα όχι μόνο του Μακεδονικού Αγώνα, αλλά και της νεότερης ιστορίας. Πληροφορήθηκαν για την εθνική δράση των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, μέσω πινάκων, κειμένων, φωτογραφικών αρχείων κ.ά. Ο θαυμασμός των παιδιών ήταν έκδηλος, όταν ήρθαν σε επαφή με τα ξίφη, τα μετάλλια, τα εγχειρίδια, τα διπλώματα, τα προσωπικά αντικείμενα, τις πολλές τοπικές ενδυμασίες, καθώς και τα οικιακά είδη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕκείνο όμως που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν τα εκθέματα του κόσμου και της καθημερινότητας της στρατιωτικής ζωής. Τα παιδιά «εξέτασαν» από κοντά τις στρατιωτικές ενδυμασίες και τους εξοπλισμούς, τόσο σε καιρό ειρήνης, όσο και σε καιρό πολέμου. Είδαν και γνώρισαν στολές και ενθυμήματα από στρατιωτικές στολές πολεμικών επιχειρήσεων διαφόρων χωρών και μικροαντικείμενα της περασμένης εποχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤόσο τα παιδιά, όσο και οι εκπαιδευτικοί, ικανοποιήθηκαν και ενθουσιάστηκαν από την ξενάγηση και τα εκθέματα. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κανέλλο Ντόντο για τη φιλοξενία και την ξενάγηση που προσέφερε στα παιδιά μας.

Γεωργία M. Ποτουρίδου

Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός

Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ