Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών κάθε ηλικίας οργανώθηκε από το Δήμο Βέροιας για δεύτερη συνεχή χρονιά η δράση Let’s Do It Greece.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ δράση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 14 Απριλίου, στην περιοχή γύρω από την κοίτη του Αλιάκμονα στο ύψος του φράγματος, με τους εθελοντές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσουν την περιοχή από την αδιαφορία μερίδας συμπολιτών μας.

Ο ποταμός Αλιάκμονας που περιβάλλεται από ένα υπέροχο φυσικό τοπίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου, με πολλούς όμως επισκέπτες του να αποδεικνύονται ιδιαίτερα «ματαιόδοξοι», αφήνοντας τα σημάδια της παρουσίας τους αναλλοίωτα στο χρόνο…

Οι εθελοντές αφού αναγνώρισαν το «καλό γούστο» των ασυνείδητων φίλων του ποταμού για την επιλογή τους να βρωμίσουν τη μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή, έλαβαν γάντια και σακούλες, χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ξεκίνησαν τον αγώνα της αποκατάστασης.

Για μικρούς και μεγάλους ήταν μια μέρα αποκαλύψεων, με τα αντικείμενα που συλλέχτηκαν να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις κάθε φαντασία. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθεια των συμμετεχόντων που είδαν μέσα σε μερικές ώρες την περιοχή να μεταμορφώνεται και τη φύση να ξανά ζωντανεύει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυνεισφέροντας σ’ αυτό το μικρό «θαύμα», οι εθελοντές ένιωσαν τεράστια χαρά και συμφώνησαν ότι συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Βέβαια, παρότι υπήρξε γενικότερη ικανοποίηση για τον όγκο των απορριμμάτων που τελικώς συλλέχτηκε, όλοι ευχήθηκαν τα σκουπίδια να μη ξανά βρουν το δρόμο της επιστροφής!

Μέρες σαν αυτή, η πόλη δείχνει το πιο φωτεινό και ζωντανό πρόσωπό της, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι «κάτι αλλάζει» γύρω μας προς το καλύτερο, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως η πλειοψηφία των εθελοντών ήταν νεαροί μαθητές ενώ η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ εκείνη της αντίστοιχης περσινής δράσης.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Βέροιας και κάθε εθελοντή ξεχωριστά για τη δυναμική συμμετοχή τους στον καθαρισμό της περιοχής του φράγματος Αλιάκμονα, προάγοντας έτσι τις αξίες της ανιδιοτελούς κοινοτικής προσφοράς και της αγάπης για το περιβάλλον.