Σοβαρή ένταση προκλήθηκε στο κέντρο της Βέροιας το πρωί του Σαββάτου (13/4), όταν Χρυσαυγίτες που έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης, κινήθηκαν απειλητικά προς ομάδα πολιτών που φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα, μπροστά από το Δημαρχείο.

xa veria (1)Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της πορείας τους σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας πέταξαν χαρτάκια με συνθήματα που εξυμνούν την οργάνωσή τους, ενώ αντίστοιχα φέιγ βολάν με αντιφασιστικά συνθήματα πέταξε η έτερη ομάδα.

Σε κάποια στιγμή, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και, χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν ορισμένα μέλη της Χ.Α., αλλά και με την ήπια παρέμβαση της αστυνομίας, δεν ξυλοκοπήθηκαν τα μέλη της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Ωστόσο, τα “κοσμητικά”, οι απειλές και τα φτυσίματα στα πρόσωπα των αντιφασιστών, ήταν αρκετά…

Τελικά, μετά από δύο ώρες, περίπου, πορεία και συνθήματα, τα μέλη της Οργάνωσης αποχώρησαν, με συνοδεία τοπικών αστυνομικών δυνάμεων.

***

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά από την προγενέστερη εμπειρία σε παρόμοια περιστατικά, ίσως το… κεφάλαιο της Σαββατιάκης συμπλοκής δεν θα κλείσει στα παραπάνω περιγραφόμενα γεγονότα.

xa veria (2)

xa veria (3)

xa veria (5)

xa veria (4)