Ο Λιονέλ Μέσι, ως άλλος Ελ Σιντ, μπήκε (αλλαγή) στο “Καμπ Νόου”… καβάλα στο άλογο, φόβισε τους Γάλλους της Παρί που μέχρι τότε φαίνονταν να κερδίζουν τη μάχη και λειτουργώντας ως κυρίαρχη πηγή ενέργειας, ενέπνευσε τους συμπαίκτες του, να ισοφαρίσουν σε 1-1 (Πέδρο), παίρνοντας την πρόκριση.

2a61e5b4-639a-484c-a903-3701953bf39d_mainΜια πρόκριση που βάσει της εικόνας που έδειξε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μόνο εμφατική δεν είναι. Τουναντίον. Η Παρί Σεν Ζερμέν, άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Αντσελότι, έπαιξε έξυπνα, δημιουργικά και ουσιαστικά και αν τελικά η μοίρα ήθελε να φέρει αυτήν στην επόμενη φάση του θεσμού, ουδείς θα είχε δικαίωμα να μιλήσει για θύμα ή κάτι συναφές, αλλά πολύ πιθανώς για δικαιοσύνη…

Ο φοβερός Βαλντές

Οσοι περιμένατε την Μπαρτσελόνα να κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος, έχετε σφάλει παταγωδώς. Μπορεί η κατοχή της μπάλας να ήταν -ως είθισται- στα πόδια τους, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησαν ελλείψει του Μέσι, ήταν μεν πολλές στον αριθμό, αλλά ποιοτικά ήταν επιπόλαιες και σχεδόν ακίνδυνες.

Το ακριβώς αντίθετο ίσχυσε για τους πρωτευουσιάνους. Οι Γάλλοι πάτησαν πολλάκις στην περιοχή του Βαλντές, αλλά ο τελευταίος ήταν σε θαυμάσια κατάσταση και διόρθωσε με σωτήριες επεμβάσεις το λάθος που είχε κάνει στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα.

Λοιπόν… Μόλις στο 2′ ο Τσάβι εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Σιρίγκου. Στο 14′ ο Λούκας έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βαλντές μπλόκαρε σταθερά. Την ίδια προσπάθεια έκανε και στο 18′, αλλά η κατάληξη ήταν απογοητευτική.

Στο 21′ έγινε μια πλαγιοκόπηση από την Μπαρτσελόνα, ο Πέδρο σούταρε από πολύ πλάγια θέση, αλλά… άουτ. Πολύ μεγάλη φάση για την ομ΄δα του Αντσελότι στο 24′ με τον Ιμπραϊμοβιτς να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Λαβέτσι, αυτός έκανε μερικά μέτρα, πλάσαρε, αλλά ο Βαλντές έκανε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη στιγμή για τους Γάλλους με τον Ιμπραϊμοβιτς να βγάζει σέντρα από τα αριστερά τον Λούκας να πηδάει πιο ψηλά από τον επίσης κοντό Αλμπα, να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Βαλντές ήταν και πάλι σε σωστή θέση.

Το… φως της Παρί έγινε “σκοτάδι”

Η αρχή του δευτέρου μέρους ήταν ονειρεμένη για την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Παστόρε έδωσε στον Ιμπραϊμοβιτς, αυτός πάλι στον Παστόρε, αυτός έκανε μια κούρσα 40 μέτρων, βρέθηκε σε πλάγια θέση, πλάσαρε εύστοχα και πέτυχε το 0-1.

Βλέποντας τον αποκλεισμό να του χτυπάει την πόρτα, ο Τίτο Βιλανόβα σήκωσε στο 54′ τον Μέσι, αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να σηκωθεί και να φωνάξει.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, είχε εμφανέστατο πρόβλημα στο να κρατήσει κοντά τις γραμμές της με αποτέλεσμα να δέχεται με ευκολία αντεπιθέσεις. Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε βρει τον τρόπο να κρατάει μακριά τον κίνδυνο από τα καρέ της, αφήνοντας τους γηπεδούχους να απειλούν μόνο με σουτ.

Στο 62′ ο Βιλανόβα έβαλε τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο και για τα επόμενα λεπτά, δημιουργήθηκε ο απόλυτος πανικός στην άμυνα των Γάλλων. Στο 65′ ο Πικέ σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, αλλά χτύπησε στα πόδια των αμυντικών και εξοστρακίστηκε. Στο 67′ ο Βίγια έπαιξε το ένα δυο με τον Ινιέστα, ο τελευταίος σούταρε, ο Σιρίγκου έδιωξε, η μπάλα έφθασε στον Μέσι, αλλά ο Αργεντίνος αιφνιδιάστηκε…

Ο τρομερός αυτός τύπος που έχει κάνει το ποδοσφαιρικό πλανήτη να μιλάει, μόλις μπήκε λειτούργησε σαν το λάδι στη μηχανή. Τα γρανάζια των Καταλανών πήραν μπροστά και άρχισαν να τρέχουν με φοβερή ταχύτητα. Το 1-1 δεν άργησε να έρθει…

Στο 71′, λοιπόν, ο Μέσι έκανε μια προσποίηση, πήρε πάνω του δυο παίκτες, έβγαλε κάθετη πάσα στον Βίγια, αυτός βλέποντας τρεις παίκτες της Παρί να συγκεντρώνονται πάνω του έβγαλε πάσα στον Πέδρο, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα τα νεύρα όλων έγιναν κομμάτια. Ο Κάρλο Αντσελόντι ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές και προσπάθησε να πιέσει. Στην αρχή δεν το κατάφερε, αλλά εν συνεχεία, άρχισε να πλησιάζει με μεγαλύτερη συχνότητα στην καταλανικά περιοχή. Η Μπάρτσα που δεν έδειξε ψυχραιμία, αγχώθηκε, έκανε λάθη, αλλά αυτά δεν της στοίχισαν, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην ημιτελική φάση χωρίς να χάσει, αλλά και χωρίς να νικήσει ε καμία από τις δυο αναμετρήσεις.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Αντριάνο (62′ Μπάρτρα), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τσάβι, Πέδρο, Βίγια (84′ Σονγκ), Φάμπρεγας (62′ Μέσι).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Ζαλέ (88′ φαν ντερ Βιλ), Αλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Λούκας, Βεράτι (83′ Μπέκαμ), Τιάγκο Μότα, Παστόρε, Λαβέτσι (81′ Γκαμέιρο), Ιμπραϊμοβιτς.

Πηγή: novasports.gr