Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας επισκέφτηκαν οι μαθητές της Α’ τάξης δημοτικού σχολείου της πόλης και η δασκάλα τους Γεωργία Ποτουρίδου. Στόχος της μαθησιακής ξενάγησης ήταν η επαφή των παιδιών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, το μουσείο και της ιστορία της περιοχής μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και είδαν τα ευρήματα και εκθέματα που φανερώνουν την ανάπτυξη της περιοχής στους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους.

Την απορία της πρώτης επαφής με τα αντικείμενα του μουσείου διαδέχθηκε ο ενθουσιασμός ιδίως όταν πληροφορήθηκαν για τα ταφικά σύνολα (αγγεία, όπλα, κοσμήματα) καθώς και όταν αντίκρισαν τα γλυπτά, τις επιγραφές και τα ειδώλια εκείνων των χρόνων. Εκείνο όμως που τους προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η μαρμάρινη κεφαλή της Μέδουσας, της οποίας ο προορισμός ήταν να αποθαρρύνει τους εχθρούς της πόλης.

Ευχαριστούμε τους Εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας για τη φιλοξενία και την ξενάγηση που πρόσφεραν στα παιδιά μας.

Γεωργία M. Ποτουρίδου

Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός

Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ