Λύση στο ζήτημα της απογευματινής απασχόλησης των γεωπόνων για την εξυπηρέτηση των εξαγωγών της Ημαθίας στην περίοδο της αιχμής, βρέθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/4) στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

karapan-geoponoiΠαρόντες στη σύσκεψη ήταν: ο διευθυντής του Τελωνείου κ. Μπόνος, ιδιώτες εξαγωγείς και πρόεδροι Ομάδων Παραγωγών, οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Τόπκας.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι η εξαγωγική δραστηριότητα των προϊόντων της Ημαθίας είναι θεαματικά ανοδική παρά την οικονομική ύφεση τα τελευταία χρόνια, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος και αποτελεί την επιτυχία των φορέων και παραγωγών της Ημαθίας.
Για να μην υπονομευτεί όμως αυτή η αναπτυξιακή διαδικασία απαιτείται παρέμβαση στο ζήτημα της αποχής των γεωπόνων και των φυτοπαθολόγων από την εργασία τους τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που συνεπάγεται καθυστερήσεις στις φορτώσεις και τις αποστολές στις αγορές του εξωτερικού. Υπενθυμίζεται ότι οι γεωπόνοι παραμένουν απλήρωτοι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και πολύ καιρό.

Μετά την κατάθεση των απόψεων όλων των πλευρών αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία των εξαγωγών και να μην χαθεί η αξιοπιστία των φορέων και του προϊόντος, οι αγορές και συνάλλαγμα για την τοπική και εθνική οικονομία.