Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες» για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, έκανε ακόμη ένα βήμα για είσοδο στην πεντάδα και άφησε την «Ένωση» μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κοροβέσης (35′) και Γεωργίου (39′) τα γκολ των Ηπειρωτών.

19d3b94b-7de6-42b5-b45d-2db1cff1d8f1_3Τα αρχικά πλάνα

Ο Γιάννης Χριστόπουλος που δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Κεϊτά παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία έβαλε τον Φεγκρούς, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Πάντο, στο αριστερό τον Μιχαήλ και κεντρικό δίδυμο τους Κολοβέτσιο και Τζιμόπουλο. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Τσουκαλά και Λίλα, δεξιά τον Γεωργίου, αριστερά τον Κοροβέση και πίσω από τον προωθημένο Ίλιτς τον Ντε Βινσέντι.

Από την άλλη πλευρά, ο Έβαλντ Λίνεν που δεν μπορούσε να υπολογίζει στον τραυματία Μπουγαΐδη, στους τιμωρημένους Κορδέρο και Φούντα αλλά και στον ανέτοιμο ο Παυλή παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-3-3 και τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα επέλεξε τον Τσουκαλά, αριστερά τον Τσουμάγκα και κεντρικό δίδυμο τους Κουτρουμπή και Τσούπρο. Στα χαφ τοποθέτησε τους Ρίκκα, Μητρόπουλο και Φέτση, πιο μπροστά τους Καραλή (δεξιά) και Γκερέιρο (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Πετρόπουλο.

Κυριάρχησε ο ΠΑΣ, ακίνδυνη η ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κέρδισε την κατοχή της μπάλας, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και απείλησε δύο φορές την εστία του Κωνσταντόπουλου στο πρώτο τέταρτο με τους Κοροβέση (4′) και Ίλιτς (14′). Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο, έδωσε αρκετό χώρο στους γηπεδούχους, ήταν ακίνδυνη επιθετικά και δημιούργησε υποψία ευκαιρίας με τον Πετρόπουλο στο 18′. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου οι Ηπειρώτες ανέβασαν την απόδοση τους, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Κοροβέση (26′), Ντε Βινσέντι (28′) και Μιχαήλ (35′) για να ανοίξουν το σκορ.

Ο Έβαλντ Λίνεν με συνεχείς εσωτερικές αλλαγές στη διάταξη της ομάδας του, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα που παρουσίαζε η ΑΕΚ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο ΠΑΣ έλεγχε απόλυτα το ρυθμό του ματς, πίεζε σε όλο το γήπεδο και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ίλιτς έβγαλε σέντρα από δεξιά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Κοροβέσης έγινε αποδέκτης και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 για τους Ηπειρώτες. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Έβαλντ Λίνεν είδε την ομάδα του να δέχεται και δεύτερο τέρμα. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κοροβέση, ο Γεωργίου βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ένωσης και με πλασέ έγραψε το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Έβαλντ Λίνεν πέρασε στο παιχνίδι τους Βλάχο και Φουρτάδο θέλοντας να αλλάξει την κακή εικόνα της ΑΕΚ. Η «Ένωση» στα πρώτα λεπτά κυκλοφόρησε τη μπάλα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο όμως έμοιαζε ακίνδυνη για την εστία του Φεγκρούς και το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με μακρινό σουτ του Γκερέιρο (55′), το οποίο κατέληξε άουτ. Από την άλλη πλευρά, οι Ηπειρώτες με το σκορ στο 2-0 έριξαν την απόδοση τους, έδωσαν μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις αντεπιθέσεις με την ταχύτητα των Ίλιτς και Ντε Βινσέντι. Μάλιστα το 79′ ο Αργεντινός μέσος των γηπεδούχων έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το δείκτη του σκορ, αφού το φάουλ που εκτέλεσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του τραυματία Κωνσταντόπουλου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και ο ΠΑΣ έφτασε εύκολα στο «τρίποντο», το οποίο τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της πεντάδας. Αντίθετα η ΑΕΚ παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Πηγή: novasports.gr