Τη 12η εκτός έδρας νίκη του πήρε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο των Περιβολίων. Με κορυφαίο του γηπέδου τον Ιμπαγάσα και τα γκολ των Αμπντούν, Φουστέρ, Μήτρογλου και Βλαχοδήμου, οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν 4-0 τον Πλατανιά που δεν αισθάνεται ασφαλής από τους 33 βαθμούς.

platanias_olympiacos_070413Εικόνα του αγώνα

Ήταν από τα παιχνίδια που η μία ομάδα θέλει (βαθμούς), αλλά η άλλη μπορεί (να τους πάρει). Ο Πλατανιάς έτρεξε περισσότερο στο γήπεδο, μπήκε ορμητικά και είχε μια καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Ναζλίδη στο 8′. Ο Ολυμπιακός ωστόσο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 18′ χάρη στο άπιαστο, διαγώνιο σουτ του Αμπντούν και μετά το 0-1 ήλεγξε την κατάσταση.

Χωρίς να φορτσάρει, κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Μέγερι και να μην κινδυνεύσει. Ο Αναστασάκος άλλωστε υπέπεσε σε φάουλ στον Μανωλά, προτού ανατραπεί από τον Ούγγρο γκολκίπερ στη φάση του 39′, στην οποία ο Κάκος σφύριξε με καθυστέρηση. Αντίθετα ο Κερκυραίος ρέφερι έκανε λάθος, όταν αρνήθηκε πέναλτι στον Γιάννου από τον Μανωλά στο 59′ και στέρησε από τον Πλατανιά την ευκαιρία να διεκδικήσει το 1-1.

Προηγουμένως ο Μίτσελ είχε σπεύσει να χρησιμοποιήσει Ιμπαγάσα και Φουστέρ για να βελτιώσει τη λειτουργία της 11άδας του. Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα στο 62′, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να τελειώνει ιδανικά την ασίστ του Αργεντινού. Αλήθεια είναι πως ο χαρισματικός Ιμπαγάσα ομόρφυνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Απλός, αλλά συνάμα ουσιαστικός, άλλαξε προς το καλύτερο την ομάδα του Μίτσελ. Στο 80′ μάλιστα έφτιαξε το 3-0 για τον Μήτρογλου, ο οποίος εξιλέωθηκε για τη χαμένη ευκαιρία του 65′ από ασίστ του Χολέμπας.

Το ότι οι Πειραιώτες δεν έμειναν εκεί και σκόραραν ακόμη μια φορά με τον Βλαχοδήμο στις καθυστερήσεις, πιστώνεται στην προσπάθεια για αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας. Μάλιστα Μήτρογλου και Βλαχοδήμος είχαν σπαταλήσει επιπλέον ευκαιρίες πριν διαμορφωθεί το τελικό 4-0.

Κλειδί του αγώνα

Αναμφίβολα η είσοδος του Αριέλ Ιμπαγάσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την ποιότητά του ο Αργεντινός βελτίωσε αφάνταστα τη λειτουργία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή και έφτιαξε τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο γκολ.

MVP

Πέραν από τον Ιμπαγάσα, ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος έπαιξε 90 λεπτά, ξεχώρισε για την αδιάκοπη προσπάθειά του να πετύχει ένα γκολ. Πίεσε, ήταν μέσα στις φάσεις, έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δικαιώθηκε για την επιμονή του στη φάση του 3-0.

Αδύναμος κρίκος

Εκτός κλίματος ο Χουάν Αγκιλέρα, δεν βοήθησε στην οργάνωση του παιχνιδιού από τον άξονα, δεν απείλησε, έκανε πολλά λάθη, ένα εκ των οποίων έφερε το 0-1.

Πλατανιάς: Ζάλουντοκ, Αργυρόπουλος, Στόλερ, Δημήτρης, Κουρτεσιώτης, Αγκιλέρα (70′ Δέντσας), Τετέ, Μπέλιτς, Γιάννου (71′ Μιρτσέτα), Ναζλίδης, Αναστασάκος (79′ Γιακουμάκης)

Ολυμπιακός: Μέγιερ, Μοντέστο, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Γκρέκο, Μασάσο (57′ Ιμπαγασα), Φετφατζίδης (57′ Φουστέρ), Αμπντούν (73′ Βλαχοδήμος), Μήτρογλου

Πηγή: contra.gr