Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε 36 τελικές προσπάθειες, πίεσε τον Πανιώνιο, όμως η αστοχία του στην τελική προσπάθεια «κόστισε» τη νίκη, με το 0-0 να «σφραγίζει» το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

50c908a7-c4ab-4890-8b11-ffc596ea73f1_3Στο ντεμπούτο του Γιάννη Βονόρτα ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πράγματι επιθετικογενής, με το μείζον πρόβλημά του, όμως, στο τελείωμα των φάσεων να του κοστίζει δύο βαθμούς και πιθανώς την είσοδό του στα πλέι-οφ. Το 0-0 θα μπορούσε, κάλλιστα, από νωρίς να μην υπάρχει, μια και στο πρώτο μέρος και το «τριφύλλι» και οι «κυανέρυθροι» έχασαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο δεύτερο 45λεπτο ο καταπληκτικός γκολκίπερ Γιαννακόπουλος και η αστοχία τω ν γηπεδούχων χαρακτήρισε το τελικό αποτέλεσμα που «ξεμπλέκει» τον Πανιώνιο από περιπέτειες με τα κάτω κλιμάκια της βαθμολογίας, ενώ απομακρύνει τους «πράσινους» από τα πλέι-οφ και την ευρωπαϊκή έξοδο. Πλέον η αθηναϊκή ομάδα έχει 36 βαθμούς, δύο λιγότερους από Ξάνθη και Γιάννενα με τον ΠΑΣ να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ευκαιρίες, χωρίς γκολ

Μπορεί να μην είχε γκολ το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν έλειψαν οι ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Την πρώτη σημαντική την έχασε ο Πανιώνιος στο 10΄, όταν ωραίο «ένα-δύο» ανάμεσα σε Γουνδουλάκη και Αραβίδη βρήκε αποδέκτη τον δεύτερο. Ο Αραβίδης επιχείρησε συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Καρνέζη, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα κι απομάκρυνε την μπάλα. Στην απόπειρα για το 0-1 του Πανιώνιου «απάντησε» οκτώ λεπτά αργότερα το «τριφύλλι». Η σέντρα του Κουίνσι, από τα δεξιά της επίθεσης των «πράσινων», βρήκε τον Φιγκερόα εντός περιοχής των «κυανέρυθρων» αλλά η εξαιρετική κεφαλιά του Αργεντινού εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ Γιαννακόπουλο.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, η κεφαλιά του Πίντο βρήκε τον Τριανταφυλλόπουλο σε καλή θέση, στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο νεαρός αμυντικός έστειλε την μπάλα, επίσης με το κεφάλι, άουτ. Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 34΄: Μετά από συνεργασία Κουίνσι, Φιγκερόα ο δεύτερος βρήκε τον Μπαρμπαρούση, αλλά το σουτ του δεν απείλησε τον Γιαννακόπουλο. Η ομάδα του Γιάννη Βονόρτα είχε την κατοχή της μπάλας (66%), έκανε τελικές προσπάθειες (16 εκ των οποίων οι 10 ήταν στην εστία), χωρίς τις κλασικές φάσεις, όμως, πλην των προαναφερθέντων. Στο 35΄ ένα δυνατό μακρινό σουτ του Σεϊταρίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 44΄ όμοια φάση με πρωταγωνιστή τον Κουίνσι ανάγκασε τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Βονόρτας / 4-3-3): Καρνέζης – Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Σεϊταρίδης – Βιτόλο, Σισοκό (70΄ Αποστολόπουλος), Ζέκα – Κουίνσι (46΄ Ντίνας), Φιγκερόα, Μπαρμπαρούσης (79΄ Τοτσέ)

Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Τοτσέ, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Ντίνας, Βελάσκες, Αποστολόπουλος.

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος / 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος – Κούρος, Παντίδος, Κουλουχέρης, Κούρντι – Σάμαρης (89΄ Παναγιωτούδης), Ρόκας – Κολοβός (65΄ Οκόγιε), Γουνδουλάκης (73΄ Τόσκας), Μενδρινός – Αραβίδης

Αναπληρωματικοί: Περιστερίδης, Ανδράλας, Ντούνης, Τόσκας, Οκόγιε, Κοντοχρήστος, Παναγιωτούδης.

ΓΚΟΛ: –

Κίτρινες κάρτες: 22΄ Πίντο – 74΄ Τόσκας, 91΄ Οκόγιε

Κόκκινες κάρτες: –

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Μαγιάνης (Άρτας), Ελευθερίου (Αθηνών)

Τέταρτος: Ντίτσος (Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας)

Πηγή: novasports.gr