Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Βέροιας στην Τούμπα με αυτογκόλ…καραμπόλα του Μοκακέ (34′) και κεφαλιά του Αθανασιάδη (85′).

69951b51-cca9-4e39-bf88-51b08ecc597b_3Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Βέροιας στην Τούμπα με αυτογκόλ…καραμπόλα του Μοκακέ (34′) και κεφαλιά του Αθανασιάδη (85′). Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν τη μάχη της δεύτερης θέσης, δεν σταματά το καρδιοχτύπι για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πέταξε το γάντι στον Αστέρα Τρίπολης και περιμένει την απάντηση, μένοντας αήττητος για ένατη σερί αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, ωστόσο ήταν σαφώς ανώτεροι από τη Βέροια, η οποία μετά από ένα ενθαρρυντικό πρώτο ημίχρονο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στη συνέχεια. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε μία εύστοχη τελική προσπάθεια.

Πώς ξεκίνησαν

Για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο ο Αθανασιάδης για τον ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε με 4-4-2. Ο Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, οι Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ και Λίνο τετράδα στην άμυνα. Οι Ολίσε, Κάτσε, Λάζαρ και Καμαρά στη μεσαία γραμμή, οι Σαλπιγγίδης και Λόρενς στην επίθεση. Ολίσε και Καμαρά άλλαζαν πλευρές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αρκετά επιθετικό το 4-4-2 της Βέροιας, με τερματοφύλακα τον Λόπεζ, τετράδα στην άμυνα τους Μπερτέν, Τζημογιάννη, Ορέστες και Αμαραντίδη. Οι Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Καλογέρης και Μπαργκάν στη μεσαία γραμμή, οι Μοκακέ και Ιωάννου μπροστά. Αρκετές φορές πάντως ο Μοκακέ μετακόμιζε στο αριστερό άκρο με τον Μπαργκάν να προωθείται δίπλα στον Ιωάννου.

Ανοικτό ματς στο πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με καλή διάθεση το ματς, με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει τα ηνία, αλλά και τη Βέροια να δείχνει επιθετικές τάσεις όταν της δινόταν η ευκαιρία, χωρίς διάθεση να κλειστεί στα καρέ της. Ωστόσο η ανωτερότητα των γηπεδούχων στην κυκλοφορία της μπάλας ήταν φανερή και έτσι ο ΠΑΟΚ είχε την πλειοψηφία των ευκαιριών.

Στο έβδομο λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη φάση του ματς, όταν ο μετά από σέντρα του Λάζαρ από δεξιά ο Λόρενς έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 13′ και πάλι ο Λόρενς επιχείρησε νέο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Λόπεζ να αγγίζει ίσα-ίσα τη μπάλα για να τη βγάλει κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολίσε βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή και προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Λόπεζ απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 24′ ο Λίνο εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά και η μπάλα βγήκε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Βέροιας.

Στο 27′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία -που θα αποδεικνυόταν μοναδική σε όλο το ματς-, με τη συνεργασία των Καλογέρη και Ολαϊτάν να φέρνει τον Μπαργκάν σε επίκαιρη θέση. Αυτός δεν έπιασε το σουτ, αλλά ο επερχόμενος Μοκακέ που το κατάφερε έστειλε τη μπάλα απογοητευτικά άουτ.

Στο 32′ ο Ολαϊτάν επιχείρησε μακρινό σουτ το οποίο πέρασε ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Ιτάνζ.

Στο 34′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με μία περίεργη φάση. Ο Λίνο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαλπιγγίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Λόπεζ απόκρουσε στη γραμμή αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του από κόντρα στο σώμα του Μοκακέ, ο οποίος υπερασπιζόταν το δεξί δοκάρι της Βέροιας.

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0, αφού οι Λόρενς και Γκιγιέρμο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με σουτ έξω από την περιοχή.

Μια στιγμή ήταν αρκετή

Η δράση του πρώτου μέρους προϊδέαζε για ένα ακόμα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, προσδοκία όμως που δεν επιβεβαιώθηκε. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά νωθρές μετά την ανάπαυλα, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αισθητά, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο του β’ μέρους.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 68′ ώστε ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει μία ευκαιρία της προκοπής: ο Ολίσε επιχείρησε δυνατό σουτ, ο Λόπεζ απόκρουσε ασταθώς αρχικά, ο Αθανασιάδης – που δευτερόλεπτα πριν είχε πάρει τη θέση του Σαλπιγγίδη – πήρε το ριμπάουντ αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας έδειξε σε ετοιμότητα και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 75′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Αθανασιάδη να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου.

Τελικά ο Κλάους όμως δεν έμεινε χωρίς γκολ ούτε σήμερα. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος με μία μαγική προσπάθεια ο Ολίσε ξεπέρασε τον αντίπαλό του από δεξιά, μπήκε από πλάγια στην περιοχή, «τσίμπησε» τη μπάλα δίνοντάς της το κατάλληλο ύψος και ο Αθανασιάδης με καλοζυγισμένη κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Ήταν το 13ο φετινό γκολ του Έλληνα επιθετικού στη Σούπερ Λίγκα, με τον παίκτη να έχει ξεπεράσει ήδη την καλύτερή του επίδοση σε μία σεζόν. Ένα μέτριο δεύτερο ημίχρονο βρήκε έτσι το ιδανικό τέλος για τους γηπεδούχους.

ΠΑΟΚ – Βέροια 2-0

Γκολ: 34′ αυτ. Μοκακέ, 85′ Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου). Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθήνας), Κοντιζάς (Πειραιώς)

Κίτρινες: Λόρενς, Λίνο – Καλτσάς.

ΠΑΟΚ (Γ. Δώνης, 4-4-2): Ιτάνζ – Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο – Ολίσε, Κάτσε, Λάζαρ (65′ Φωτάκης), Καμαρά – Σαλπιγγίδης (64′ Αθανασιάδης), Λόρενς (78′ Γεωργιάδης).

ΒΕΡΟΙΑ (Δ. Καλαϊτζίδης, 4-4-2): Λόπεζ – Μπερτέν, Τζημογιάννης, Ορέστες, Αμαραντίδης – Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο Πέρεθ (64′ Ρεάνο), Καλογέρης, Μπαργκάν (70′ Καλτσάς) – Μοκακέ (82′ Παυλίδης), Ιωάννου.