Στα πλαίσια Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, πραγματοποιήθηκαν για 5 μήνες προγράμματα μαζικής άθλησης ως συνέχεια των προγραμμάτων ΠΑγΟ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τα μαθήματα γυμναστικής πραγματοποιούνταν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλίππειο, στο Αθλητικό Κέντρο Εληάς και στο ΔΑΚ Μακροχωρίου. Επτά Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής κάλυψαν την πληθώρα των τμημάτων, όπου τη χρονιά αυτή ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Με τις γνώσεις τους πάνω στις νέες τάσεις άθλησης, την πολύχρονη εμπειρία, την ενέργεια, το κέφι και την ζωντάνια που τους διέπει κατάφεραν να εξυπηρετούν αθλούμενους που έφταναν τα 450 άτομα ημερησίως. Το ενδιαφέρον και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου ήταν το αποτέλεσμα των συνεχόμενων προσπαθειών για καλύτερα και αναβαθμισμένα προγράμματα άθλησης. Απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτου φύλου.

Το προγράμματα αυτά ήταν: Aerobic, Dance, Μοντέρνοι χοροί με όλα τα στυλ, Προγράμματα με Βαράκια, Λάστιχα Thera-band, Stick, Pilates, Yogilates, Ορθοσωμία, Θεραπευτική γυμναστική, Παραδοσιακούς χορούς, άθληση Τρίτης Ηλικίας, Αθλοπαιδιές όπως Χειροσφαίριση, Αντισφαίριση και Επιτραπέζια Αντισφαίριση και παράλληλα λειτουργούν δυο Studio Βαρών. Στόχος των προγραμμάτων αυτών ήταν η ανάπτυξη της αερόβιας ικανότητας, η βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και της νευρομυϊκής συναρμογής, η μυϊκή ενδυνάμωση, η σύσφιξη, η πρόληψη και η αποκατάσταση των παθήσεων, η κινητοποίηση των αρθρώσεων, η πρόληψη της οστεοπόρωσης, η διατήρηση της ευκινησίας, η αίσθηση ευεξίας, η εκτόνωση, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας, η ψυχαγωγία και γενικώς η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανταπόκριση του κόσμου οι στόχοι αυτοί επετεύχθησαν και ως αποτέλεσμα αυτών ήταν το αίτημα των δημοτών αθλουμένων τα προγράμματα αυτά να συνεχίσουν να υπάρχουν και την νέα χρονιά, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη την ιδέα της απόδρασης από τα καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν και η γυμναστική είναι το μέσο που θα δώσει στον άνθρωπο την ενέργεια, την ζωντάνια και το χαμόγελο στη ζωή του.