Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον λαό της Κύπρου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις εξελίξεις στη Λευκωσία, επισημαίνοντας παράλληλα πως η χώρα γίνεται το πειραματόζωο της στρατηγικής των ηγετικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Image tsipras2.jpgΣύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές πως οι αποφάσεις του Eurogroup έχουν και τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά συγχρόνως θέλουν να λειτουργήσουν ως φόβητρο στην υιοθέτηση εναλλακτικών ριζοσπαστικών πολιτικών αντίθετων με αυτές που υλοποιούνται με μνημόνια ή όχι.

«Οι εξελίξεις στην Κύπρο σηματοδοτούν μια νέα φάση της στρατηγικής των ηγετικών κύκλων της Ε.Ε. και ειδικότερα της Ευρωζώνης, ενταγμένης στη συνολική προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος από την κρίση υπό την ηγεμονία τους, που δεν μπορεί όμως να κρύψει το στρατηγικό τους αδιέξοδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, την οποία κατηγορεί πως υπακούει στα κελεύσματα της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντίκρουση των εκβιαστικών πολιτικών.

Πηγή: zougla.gr