Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετάσχουν στη δράση 2.3(B) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2 1 4 του Προγράμματος Αγρ. Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2007-2013.

saxaroteutlaΣτόχοι της Δράσης 2.3 (Β) είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα) και του αρδευτικού νερού, η παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές για παραγωγή ασφαλών τροφίμων καθώς και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας για τους παραγωγούς. Η Δράση εφαρμόζεται στις τευτλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 01/04/2013 έως 31/05/2013.

Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων για συμμετοχή στη Δράση 2.3 (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων», υποβάλλουν είτε οι ίδιοι ιδιωτικά είτε μέσω των κατά τόπους Εργοστασίων και Γεωπονικών Γραφείων Τομέων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε., ηλεκτρονική αίτηση ενίσχυσης στο μηχανογραφικό σύστημα που υποστηρίζει την εφαρμογή της Δράσης και διαβιβάζεται, η αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη, με ευθύνη των ενδιαφερομένων στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Τονίζεται ότι δεν μπορούν να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας όσοι από τους ενδιαφερομένους έχουν υποβάλλει αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. 16228/23-11-2012 της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την δράση 2.3(B)