Με μια άνετη, εύκολη, καθαρή, δίκαιη, ακάματη, αβασάνιστη, εύληπτη εμφάνιση, η Ρεάλ Μαδρίτης… σκούπισε με 3-0 τη Γαλατάσαραι, τιμώρησε τον Φατίχ Τερίμ για τις τραγικές εμπνεύσεις του και αν είναι λιγάκι προσεκτική στη ρεβάνς θα πάει να κάνει τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη.

0d9d45d9-2c5a-4e6d-b4c9-e015292582ad_3Ότι ο Φατίχ Τερίμ είχε μια δόση τρέλας το γνωρίζαμε. Οτι αυτή η δόση θα μπορούσε να ήταν… θανατηφόρα για την ομάδα του, όμως, όχι. Ο άνθρωπος έκανε το αδιανόητο. Αφησε σε δεύτερη μοίρα την άμυνα της τουρκικής ομάδας και ασχολήθηκε περισσότερο με την επιθετική τακτική.

Ο Μουρίνιο πήρε ένα απρόσμενο δώρο από τον ομόλογό του (όχι ότι το χρειαζόταν κιόλας) και δεν είχε κανένα πρόβλημα να το αξιοποιήσει. Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε περισσότερες αντεπιθέσεις, ούσα γηπεδούχος, από τη Γαλατάσαραϊ μπορεί εύκολα να δώσει ακόμα και στον πιο αδαή να καταλάβει ότι η τακτική που ακολούθησε ο Τούρκος προπονητής ήταν -επιεικώς- για τα πανηγύρια.

Γιατί -κακά τα ψέματα- θα πρέπει να είσαι ή βλαξ ή ανόητος ή άσχετος ή θρασύς για να παίξεις στο “Μπερναμπέου” ανοιχτά λες και έχεις τη μικτή κόσμου. Και ο Φατίχ Τερίμ δεν είναι τίποτα από τα τρία πρώτα…

Από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι… αγόρασαν αυτή την τακτική, δεν ήταν δυνατόν να μην την… πληρώσουν και γρήγορα. Στο 9′, λοιπόν, ο Οζίλ δέχθηκε την μπάλα δεν βρήκε μπροστά του κάποιον αντίπαλο, προχώρησε, έβγαλε μια εξαιρετική ασίστ στον Κριστιάνο Ρονάλντο και αυτός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εύστοχα. 1-0, λοιπόν.

Η -υποτιθέμενη- μαγική τριάδα της Γαλατάσαραϊ αποτελούμενη από τους Σνέιντερ, Ντρογκμπά και Μπουράκ Γιλμάζ είχε αφήσει τα τρικ στην Κωνσταντινούπολη, αφού δεν μπορούσε να βρει τρόπο να συνδυαστεί.

Οι μοναδικές ενέργειες που έκανε ήταν κάτι μακρινά σουτ, τα οποία γίνονταν με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν ήταν εύστοχα. Η Ρεάλ συνέχιζε να βγαίνει στην αντεπίθεση και να απειλεί, εκμεταλλευόμενη ότι τα δυο άκρα της Γαλατά, τα οποία κάλυπταν ο Ριέρα και ο Εμπουέ ήταν πιο γυμνά και την ίδια τη γύμνια.

Το 2-0 έγινε πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Στο 29′, ο Εσιέν βρέθηκε δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε χωρίς κάποιος από τους αμυντικούς της τουρκικής ομάδας να βρει το τάιμινγκ να διώξει με κεφαλιά και μοιραία έφτασε στα πόδια του άλλου… πληρωμένου δολοφόνου της “βασίλισσας”. Τον Μπενζεμά, ο οποίος κοντρόλαρε και ευστόχησε.

Παρά τα χάλια της, η Γαλατά θα μπορούσε να μειώσει το σκορ και να μπει για τα καλά στο παιχνίδι, αν ο Εμπουέ λειτουργούσε έστω και στο ελάχιστο ως επιθετικός στο σουτ που επιχείρησε, αλλά δυστυχώς έκανε προσπάθεια αμυντικού για να διώξει με δυσκολία ο Ντιέγκο Λόπεθ.

Κάποιος “ξύπνησε” τον Τερίμ, αλλά είχε ήδη… νυχτώσει

Τη στιγμή που γράφουμε το κείμενο δεν γνωρίζουμε αν ο Σνέιντερ είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή όχι, αλλά η ουσία είναι ότι με την αντικατάστασή του στην ανάπαυλα, άλλαξε όλο το πλάνο του Τερίμ. Εβαλε τρεις στο κέντρο της άμυνας και το έκανε πιο ορθολογικό, πιο μαζεμένο, πιο… εκτός έδρας.

Οι γραμμές συμμαζεύτηκαν και η Ρεάλ άρχισε να κοπιάζει περισσότερο και να φτάνει με μικρότερη συχνότητα στα καρέ του Μουσλέρα. Η Ρεάλ από τη δική της πλευρά, έδειχνε να έχει προσαρμοστεί γρήγορα στα νέα δεδομένα του αγώνα, προσπαθώντας να αμυνθεί καλά και να βγει με αξιώσεις κατά μέτωπον ή από τα πλάγια.

Τελικά το τρίτο γκολ που εδραίωσε τη νίκη της ήρθε από στημένη φάση. Στο 73′, λοιπόν, ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα κάτω από τη σέντρα, ο Ιγκουαϊν, εκμεταλλεύτηκε και πάλι τη χειμερία νάρκη των αμυντικών και με κεφαλιά χωρίς καν να πηδήξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Η Γαλατά, αν έχει κάτι να θυμάται από αυτό το ματς είναι ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε όταν το σκορ ήταν ήδη 3-0 και τα πολλά σουτ που έκανε, τα οποία, όμως, έγιναν εύκολη λεία για τον Ντιέγκο Λόπεθ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Οζίλ (80′ Μόντριτς), Ντι Μαρία (86′ Πέπε), Ρονάλντο, Μπενζεμά (65′ Ιγκουαϊν).

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Εμπουέ, Σεμίχ Καγιά, Νουνκέ, Ριέρα (83′ Αμπραμπάτ), Φελίπε Μέλο, Χαμίτ Αλτιντόπ (78′ Ουμούτ Μπουλούτ), Σελτσούκ Ινάν, Σνέιντερ (46′ Γκοκχάν Ζαν), Μπουράκ Γιλμάζ, Ντρογκμπά.

Πηγή: novasports.gr