Η Μπάγερν έπιασε στον… ύπνο τη Γιουβέντους, τη νίκησε με 2-0 στο Μόναχο και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γερμανοί πήραν το πάνω χέρι πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα στο “Αλιάντς Αρένα” και με ακόμη ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει πήραν σαφέστατο πια προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Τορίνο.

44ceaec7-20a0-46ba-97f1-840644ce08e4_3Ο Αλάμπα μόλις στα 30″ σούταρε από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να κοντράρει και τον Μπουφόν να μην προλαβαίνει να τη σταματήσει πριν καταλήξει στην εστία του. Το γρήγορο γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και έκοψε από την άλλη τα πόδια των Ιταλών. Ο Χάινκες αναγκάστηκε να αλλάξει τον Κρόος που τραυματίστηκε με τον Ρόμπεν στο 16′, κίνηση που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την Μπάγερν.

Ο Ολλανδός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 32′ για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, καθώς από κοντινή απόσταση σούταρε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σβάινσταϊγκερ δέκα λεπτά αργότερα, επίσης από πλεονεκτική θέση στην περιοχή. Η μοναδική ευκαιρία για τη Γιουβέντους σημειώθηκε στο 45′, όταν ο Μπονούτσι αστόχησε για… εκατοστά με γυριστή κεφαλιά.

Η Μπάγερν διπλασίασε τα τέρματά της στο 63′ με τον Μίλερ, που σκόραρε κανονικά αλλά πήρε την μπάλα από τον Μάντζουκιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ. Το τελευταίο χαρτί του Κόντε ήταν να αλλάξει το επιθετικό του δίδυμο, με τους Τζιοβίνκο, Βούτσινιτς να παίρνουν τις θέσεις των Κουαλιαρέλα, Μάτρι. Η Κυρία άγγιξε το γκολ στο 69′, αλλά ο Νόιερ είπε “όχι” στο κοντινό σουτ του Βιντάλ και… αυτό ήταν.

Στα λεπτά που απέμειναν, η Γιουβέντους ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Μπάγερν, η οποία με τη σειρά της δεν δυσκολεύτηκε να διαφυλάξει το 2-0. Στο φινάλε μάλιστα έφτασε μια ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Μίλερ και άφησε στη Γιουβέντους το δικαίωμα να ελπίζει.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ, Μίλερ, Κρόος (16′ Ρόμπεν), Ριμπερί (90’+3′ Σακίρι), Μάντζουκιτς (90′ Γκόμεζ)

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Πελούζο, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιντάλ, Κουαλιαρέλα (65′ Τζιοβίνκο), Μάτρι (65′ Βούτσινιτς)

Πηγή: novasports.gr