Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας συνέλεξε με τη στήριξη του Δήμου Βέροιας ηλεκτρικές μικροσυσκευές και μπαταρίες, στην πλατεία Ωρολογίου δίπλα στο Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι πολίτες της Βέροιας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ανθρώπινου Δυναμικού στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προστασίας της Γης ανακυκλώνοντας εκατοντάδες ηλεκτρικές συσκευές με στόχο να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη των φυσικών πόρων. Τέσσερα οχήματα καθαριότητας του Δήμου Βέροιας γέμισαν με ανακυκλώσιμο υλικό, ενώ δεν έλειψαν και οι… παραγγελίες, αφού αρκετοί συμπολίτες μας άφησαν τα στοιχεία τους προκειμένου να γίνει συλλογή των βαρέων ηλεκτρικών συσκευών τους, από τα σπίτια τους, τις επόμενες ημέρες, από συνεργείο του Δήμου.

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, που εκτός από την παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, φρόντισε για το συντονισμό των υπαλλήλων και των οχημάτων της καθαριότητας, ενώ δεν παρέλειψε να φροντίσει ακόμα και για τον καθαρισμό του Περιπτέρου Ανακύκλωσης από γκράφιτι. Οι συσκευές μεταφέρθηκαν στο ειδικό container του Δήμου προκειμένου να παραληφθούν από την πιστοποιημένη εταιρία “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”, ενημερωτικά φυλλάδια της οποίας μοιράστηκαν στους πολίτες.

Αξίζει φυσικά να ευχαριστήσουμε όλους όσοι αγκάλιασαν την ανωτέρω πρωτοβουλία όπως το Νυχτερινό Γυμνάσιο Βέροιας, την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, το Κέντρο Πρόληψης «Πρόσβαση» Π.Ε. Ημαθίας, τον σύλλογο «Έρασμος», το κατάστημα αναγόμωσης μελανιών «Mr Print», το τεχνικό γραφείο του Σπύρου Πασβαντίδη, την εταιρία Marmaron, τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ και EXPERT (Ιωαννίδη-Τσανασίδη), τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Βέροιας, το Ράδιο Αλεξάνδρεια, και φυσικά όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν και μας ευχαρίστησαν δηλώνοντας την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία ανακύκλωσης και μας παρότρυναν για την επανάληψη της δράσης αυτής ώστε να καταστεί θεσμός και να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης αυτών των πολύτιμων υλικών για την παραγωγή νέων συσκευών, χωρίς τη σπατάλη των φυσικών πόρων.