Σε καταδίκή των πρόσφατων απειλών της Βορείου Κορέας πως προτίθεται να επιτεθεί σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό προέβη την Τρίτη το Πεντάγωνο.

923A364E597A76F0E5A2D1586A3C739D«Μας ανησυχεί οιαδήποτε απειλή εγείρεται από τους Βορειοκορεάτες […] Πρέπει να σταματήσουν να απειλούν την ειρήνη στην [κορεατική] χερσόνησο, αυτό δεν βοηθά κανέναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λιτλ επανέλαβε πως οι ΗΠΑ «είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε ενδεχόμενο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Πιόνγκ Γιάνγκ προειδοποίησε πως, σε περίπτωση που υπάρξει πρόκληση από την πλευρά των ΗΠΑ, σκοπεύει να επιτεθεί σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην Ιαπωνία και το νησί του Γκουάμ. Ο Βορράς έχει κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες πως σχεδιάζουν να επιτεθούν εναντίον του χρησιμοποιώντας αεροσκάφη που συμμετέχουν στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νοτίου Κορεάς, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος του απομονωμένου καθεστώτος παρακολούθησε μία εικονική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά της Νοτίου Κορέας.

Η Πιόνγκ Γιάνγκ έχει κλιμακώσει τη ρητορική της κατά της Ουάσιγκτον και της Σεούλ κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την απόφαση της ασιατικής χώρας να πραγματοποιήσει την Τρίτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της στις 12 Φεβρουαρίου.

Πηγή: skai.gr