Χωρίς παρατράγουδα, αλλά υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό και πολλά… κάγκελα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2013 η παρέλαση συλλόγων, μαθητών και τμημάτων του Στρατού, στη Βέροια.3 copyΣτις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας, ο Μητροπολίτης τέλεσε την Δοξολογία στον καθεδρικό Ναό του Αγ. Αντωνίου του Βεροίεως, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας διάβασε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας Ανδρέας Παυλίδης.

Στη συνέχεια, στις 11.30 π.μ., πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, στην πλατεία Ωρολογίου, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανέκρουσε ο Εθνικός Ύμνος, ενώ ακολούθως ξεκίνησε παρέλαση με γρήγορους ρυθμούς, κατόπιν εντολής του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, για να μην πιάσει βροχή.

2 copyΗ… λιτή εξέδρα και η απροθυμία των πολιτικών να ανέλθουν σε αυτήν
Η εικόνα της εξέδρας των επισήμων, όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια, δεν θύμιζε σε τίποτα τις παλιές εποχές. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Εδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων -Υποδομών του Yπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμμων Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διοικητής του Β΄ Σ.Σ. ο αντιπεριφειάρχης Ημαθίας, η Δήμαρχος Βέροιας, ο Μητροπολίτης, δύο βουλευτές και ορισμένοι αξιωματικοί και αιρετοί σύμβουλοι (άλλοι εντός και άλλοι εκτός πρωτοκόλλου) βρέθηκαν στην εξέδρα, ενώ ο βουλευτής Κώστας Γιοβαννόπουλος, αν και παρέστη στην Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων, δεν ανέβηκε στην εξέδρα.

4 copyΠέρα από την εξέδρας “άδειος” ήταν και ο χώρος πέριξ αυτής, καθώς τα τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα αποκλείοντας όλο το τετράγωνο (από την συμβολή της Μητροπόλεως με την Αγ. Δημητρίου) μέχρι και τη συμβολή της Μητροπόλεως με τον πεζόδρομο της Ιπποκράτους.

Παρά τα κάγκελα, φυσικά (!), οι… τετράποδοι αδέσποτοι “παρέλασαν” κανονικά!

“Μπλόκαραν” το όχημα της φιλαρμονικής
Αναστάτωση προκλήθηκε και από την αδυναμία να φτάσει το λεωφοριάκι που μετέφερε τα μέλη της φιλαρμονικής του Δήμου Βέροιας, που παίζει τα εμβατήρια για την παρέλαση των συλλόγων και των σχολείων της πόλης.
Κάποια ασυνείδητη οδηγός έκλεισε με το ΙΧ της το όχημα της φιλαρμονικής, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν και, προς έκπληξη όλων, αρχικά παρέλαση και παιάνισε εμβατήρια η μπάντα του Β’ Σ.Σ. και λίγα λεπτά αργότερα, έλαβε την θέση της κανονικά η φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας.

Δείτε στιγμιότυπα από την παρέλαση της Βέροιας, όπως τα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του kathemera.gr