Ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά επεισόδια αλλά με μια μικροένταση η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

kerolospapoulias«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα. Ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους ξεσηκώθηκαν και πολέμησαν με πάθος για τη λευτεριά ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Το μήνυμα της ημέρας είναι εξαιρετικά επίκαιρο για εμάς και την Κύπρο. Η ΕΕ επιλέγει επιλεκτικά τα θύματά της και δημιουργεί χάσματα» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μετά το πέρας της παρέλασης.

Εξαιρετικά επίκαιρο το μήνυμα της 25ης Μαρτίου χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής ημέρας και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη θρησκευτική και εθνική εορτή με το βλέμα στραμμένο στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μειμαράκης, από την πλευρά του εξέφρασε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης στην Κύπρο και συνέστησε υπομονή και θάρρος τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Tα αστυνομικά μέτρα στο Σύνταγμα για την στρατιωτική παρέλαση ήταν αυστηρά και το σκηνικό μιας… αποστειρωμένης παρέλασης με τους θεατές να βρίσκονται αρκετά μέτρα μακριά από τους επισήμους και τα άρματα επαναλήφθηκε και σήμερα. Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα εφάρμοσε ειδικό σχέδιο δράσης για την ομαλή διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Περίπου 2.500 αστυνομικοί συμμετείχαν στα αστυνομικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν επεισόδια ανάλογα με εκείνα του Οκτωβρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη, όταν διαδηλωτές διέκοψαν τη στρατιωτική παρέλαση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει άρον άρον. Ωστόσο, μικροένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα μεταηύ μελών της «Σπίθας» και ΜΑΤ.

Πηγή: statesmen.gr