Ο Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου «Βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε κτήρια και κοινόχρηστους χώρους», κατά τη διετία 2012 – 2014, προϋπολογισμού 138.019,000€, χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci (δια Βίου Μάθηση), καλεί να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται για την 3η ροή του σχεδίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, την πρακτική δηλαδή άσκηση στην περιοχή Abruzzo της Ιταλίας για το χρονικό διάστημα 17/6/2013-15/12/2013.

dimarxio_verias1Οι τομείς απασχόλησης συνδέονται με βιοκλιματικό σχεδιασμό σε διάφορα αντικείμενα, όπως αναπλάσεις, εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό, επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτήρια για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους, επεμβάσεις σε διατηρητέα κτήρια για τη βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους, βιοκλιματικό σχεδιασμό νέων κτηρίων, οικολογικά δομικά υλικά, και χρήση σε κτήρια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στη ροή αυτή θα αποσταλούν 2 αρχιτέκτονες μηχ/κοί, 1 πολιτικός μηχ/κός, 1 ηλεκτρολόγος μηχ/κός, 1 μηχανολόγος μηχ/κός, 1 μηχ/κός περιβάλλοντος και 1 γεωπόνος με εξειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου, απόφοιτοι πανεπιστημιακών ή τεχνολογικών ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, κατοίκους του Δήμου και, εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις, σε κατοίκους της Ημαθίας ή και ευρύτερης περιοχής. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άνεργους ηλικίας 18-28 ετών και 55-65 ετών και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση της ιταλικής γλώσσας.

Το Πρόγραμμα καλύπτει για τους καταρτιζόμενους τα έξοδα μετακίνησης, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας και διαμονής.

 

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν:

Αίτηση στην οποία θα αναγράφεται και το θέμα ενδιαφέροντος για την κατάρτισή τους.

Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας

Τίτλους σπουδών

Βεβαιώσεις εργοδοτών (εφόσον υπάρχουν)

Αποδεικτικά γνώσης ιταλικής γλώσσας και πιθανόν άλλων ξένων γλωσσών

Βιογραφικό σημείωμα, (Europass στην ελληνική και στην ιταλική γλώσσα Www.Europass.Cedefop.Europa.Eu )

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 (προαιρετικό), ή βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ εφόσον είναι άνεργοι

Εκκαθαριστικό Οικονομικής Εφορίας (προαιρετικό), εφόσον θέλουν να συνυπολογιστεί ότι πρόκειται για άτομο με χαμηλό εισόδημα

Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κρίνουν οι ενδιαφερόμενοι ότι θα βοηθήσει την επιτροπή στην επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

 

Πληροφορίες: εργάσιμες μέρες, κατά τις ώρες 10:00-13:00, Δήμο Βέροιας, Βικέλα 4, 1ος όροφος, γραφείο 3 και στο Δημαρχείο Βέροιας, Μητροπόλεως 46, ισόγειο, γραφείο 11 και 1, στα τηλέφωνα 23313 50508/ 50552/50616, ή στα e-mail Ptheolog@Veria.Gr, Annaxatz@Veria.Gr και Amizantzidou@Gmail.Com και στην ιστοσελίδα του Δήμου Www.Veria.Gr.