Μεγάλης κλίμακας «κυβερνο-επιθέσεις», που θα μπορούσαν να καθηλώσουν την αμερικανική οικονομία και να αποσυντονίσουν τις κρατικές υπηρεσίες , αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή για τις ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ.

Image internet%20xakers.jpgΑπευθυνόμενος στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Κλάπερ ανέφερε ότι η απειλή επιθέσεων μέσω Διαδικτύου είναι νούμερο ένα προτεραιότητα και αποτελεί ακόμα σοβαρότερο μέλημα από ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ή η οικονομική κρίση.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κόσμος εφαρμόζει ψηφιακές τεχνολογίες ταχύτερα από την ικανότητά μας να κατανοήσουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχουν αυτές στην ασφάλεια», είπε ο Κλάπερ, τονίζοντας ότι οι εν λόγω τεχνολογίες είναι πολύμορφες και αλληλοσυνδεόμενες.

Ο ίδιος δήλωσε στην επιτροπή ότι «η σοβαρότητα και η ποικιλομορφία των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα στον τομέα του «κυβερνοχώρου» αυξάνονται σε καθημερινή βάση».

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη απειλή, υπάρχει μόνο «μια μικρή πιθανότητα», μέσα να επόμενα δύο χρόνια, η χώρα να πληγεί από μια τέτοιου είδους επίθεση, η οποία θα είχε «ως αποτέλεσμα» τον αποσυντονισμό κρατικών υπηρεσιών, όπως αυτή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο Κλάπερ.

Πηγή: skai.gr