Η ισπανική εταιρεία GOWEX μόλις ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τη Νέα Υόρκη στο μεγαλύτερο δωρεάν και ασύρματο δίκτυο σύνδεσης με το Ίντερνετ.

nyc-gowexΧάρη στην ανάπτυξη των πάνω από 1950 Smart Wifi ζωνών που υπάρχουν διασκορπισμένες στην πόλη, οι 20 εκατομμύρια κάτοικοι και οι 50 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη, θα μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν ούτε ένα δολάριο.

Το Ίντερνετ είναι, για πολλούς, απολύτως απαραίτητο. Από τα ξενοδοχεία μέχρι τις καφετέριες, τις ντίσκο και τις βιβλιοθήκες, προσφέρονται διάφοροι τρόποι πρόσβασης αλλά, εάν μία ολόκληρη πόλη κατάφερνε να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ ασύρματα και δωρεάν? Ακριβώς αυτό είναι το σχέδιο που θα βάλει σε εφαρμογή η εταιρεία GOWEX. Το νέο δίκτυο που θα ονομάζεται FREEWiFiGOWEX θα επιτρέπει το download δεδομένων από δίκτυα 3G διαμέσου των δικτύων της GOWEX, που θα προσφέρονται δωρεάν στα 1953 σημεία WiFi που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλη τη Νέα Υόρκη.

Η σύνδεση που προσφέρει η εταιρεία είναι ειδικά προσαρμοσμένη γι’ αυτήν την τεράστια πόλη. Για να μπορούν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή στις φορητές συσκευές τους, όπου θα εμφανίζεται ένας χάρτης με σημεία WiFi καθώς επίσης και θεματικά κανάλια ειδήσεων, τοπικής ενημέρωσης κλπ. Με αυτόν τον τρόπο το κατέβασμα των δεδομένων θα μπορεί να φτάσει την ταχύτητα σύνδεσης του 1 Mb για δωρεάν χρήστες. Επιπλέον, το δίκτυο θα επιτρέπει το offloading, δηλαδή το κατέβασμα δεδομένων από δίκτυα 3G μέσω των σημείων σύνδεσης της GOWEX, κάτι που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ‘θα βοηθήσει την αποσυμφόρηση των δικτύων – ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης και οφείλεται στον υψηλό αριθμό των συνδέσεων και των χρηστών σε πολλές ζώνες της πόλης’.

Αλλά δε σταματάει εδώ. Στις σχεδόν 70 πόλεις του κόσμου στις οποίες η GOWEX παρέχει WiFi (μεταξύ αυτών βρίσκονται το Παρίσι, το Δουβλίνο και η Μαδρίτη), σύντομα θα προστεθούν και άλλες αμερικάνικες πόλεις. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της GOWEX, Jenaro Garcia, ‘η Νέα Υόρκη είναι μόνο ένα βήμα της στρατηγικής που ακολουθεί η GOWEX, η οποία, στο κοντινό μέλλον, θα εγκατασταθεί και σε άλλες 3 πόλεις των Η.Π.Α. μέσα στη διάρκεια του έτους.’

Πηγή: muyinteresante.es