Η ΕΠΥΒ – Κ. Μ. (Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών Βοήθεια στο Σπίτι Κεντρικής Μακεδονίας), ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα απαράδεκτα σχέδια της πολιτείας για την ιδιωτικοποίηση της «Βοήθειας στο Σπίτι», αδιαφορώντας για το μέλλον 3500 εργαζομένων (στην πλειοψηφία τους εργαζόμενες μητέρες) και 130.000 ανήμπορων, μοναχικών, ηλικιωμένων και ΑμεΑ, Προκηρύσσει: 4ωρη Στάση Εργασίας στο Ν. Ημαθίας, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, από τις 11 π.μ. έως 3 μ.μ.

voithia spiti imathiaΗ συγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στο χώρο της Εληάς στη Βέροια και ώρα 11.00 πμ. Θα ακολουθήσει πορεία έως το Δημαρχείο Βέροιας, όπου θα γίνει συνάντηση με τη Δήμαρχο και τους αρμόδιους για το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Βέροιας. Θα τους επιδοθεί ψήφισμα με το οποίο θα δηλώνουν την στήριξη και συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και ωφελούμενους του προγράμματος, που εξυπηρετούνται από αυτό πάνω από 10 χρόνια και την απόρριψη της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί οι 130000 εξυπηρετούμενοι σε όλη τη χώρα, να γίνουν 48000. Τα κριτήρια ένταξης των πολιτών όπως προβλέπονται από τον Νόμο είναι απαράδεκτα !

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πρόνοιας. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελεί ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Δε μπορεί εξασφαλισμένα χρήματα με νόμο που καλύπτουν την λειτουργία όλων των Δημοτικών δομών, να μοιράζονται σε ιδιώτες στο όνομα των ίσων ευκαιριών.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην εξαθλίωση της κοινωνίας και τη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής! Που είναι το Δίχτυ προστασίας που όλο εξαγγέλλετε αλλά δεν υλοποιείτε;

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην ανεργία 3500 εργαζομένων των ΒΣΣ οι οποίοι είναι μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ και εργάζονται επί δέκα συνεχή έτη κάνοντας κατάθεση ψυχής δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες (απλήρωτοι επί μήνες, καλύπτοντας κενά σε άλλους τομείς των Δήμων, ασκώντας αλλότρια καθήκοντα κλπ)

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο σχεδιασμό της Πολιτείας για δημιουργία κοινωνικών συνεταιρισμών. Δε μπορεί οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις, να γίνουν η εγγύηση της πολιτείας απέναντι στον ανήμπορο άνθρωπο, βασιζόμενες σε λογιστικά πρότυπα για παροχές κοινωνικής φροντίδας!

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ!!!!!!!!!!!!!

ΖΗΤΑΜΕ:

-ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

-Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών και έχουν επέλθει σε οικονομική εξαθλίωση!!!

Εκ του Δ.Σ