Ειδική ομάδα 120 ελεγκτών «αποκτούν» οι οφσόρ και οι φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου με τη δημιουργία του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αυτούς τους δύο ελεγκτικούς στόχους.

947261Το Yπουργείο Οικονομικών προχωρά σε ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών υπηρεσιών για τις οφσόρ, τους φορολογουμένους μεγάλου πλούτου και τις μεγάλες επιχειρήσεις, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους νέους μηχανισμούς ελέγχου εκτός από βεβαιώσεις φόρων να προχωρούν σε κατασχέσεις και εισπράξεις.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι εισπράξεις έπειτα από ελέγχους, οι οποίες μέχρι σήμερα απαιτούσαν τη σύνταξη ειδικής έκθεσης και την ενεργοποίηση της αρμόδιας ΔΟΥ για να φτάσουν οι βεβαιωμένοι φόροι στο ταμείο.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά που έχει κατατεθεί στη Βουλή και γίνονται έπειτα από έντονες πιέσεις της τρόικας, καθώς διαπιστώθηκαν αστοχίες και καθυστερήσεις στον έλεγχο μεγάλων φορολογουμένων το 2012. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το 2012 θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί 1.900 έλεγχοι σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου. Ολοκληρώθηκαν μόλις 495 και οι εισπράξεις ήταν μόλις 17,4 εκατ. ευρώ από τα 22,2 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν.

Πηγή: zougla.gr