Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, λόγω της καταρακτώδους βροχής που πλήττει την περιοχή. Πληροφορίες του kathemera.gr αναφέρουν ότι ο νερό μέσα στην πόλη της Αλεξάνδρειας φτάνει σε πολλά σημεία τους 30-40 πόντους, ενώ σε ορισμένα σημεία φτάνει τους 60 πόντους!

plimiraΠολλά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί στη μέση των δρόμων και επιχειρείται ο απεγκλωβισμός τους, ενώ υπάρχει πρόβλημα και σε πολλά σπίτια που πλημμύρισαν, χωρίς – μέχρι στιγμής – να απειλούνται ζωές.

Η κυκλοφορία έχει σταματήσει μέσα στην πόλη της Αλεξάνδρειας και δεν επιτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων σε αυτήν, ενώ επί ποδός είναι οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας του Δήμου.

alexandria plimmiraΤα φρεάτια των ομβρίων υδάτων δεν απορροφούν το νερό πλέον, καθώς το ρέμα που απορροφά τον όγκο των νερών, έχει υπερχειλίσει.

Επίσης, κατά τόπους σημειώνεται χαλαζόπτωση (φωτό από alexandreia-gidas.gr)

Ενημέρωση 11.30 μ.μ. (25/2)

Το πρόβλημα με τους πλημμυρισμένους δρόμους δεν είναι διαχειρίσιμο από τον Πυροσβεστική και τα στελέχη της αρκούνται στους απεγκλωβισμούς προς το παρόν. Ωστόσο, τα σημάδια είναι καθησυχαστικά, καθώς το νερό άρχισε να υποχωρεί, με αργούς ρυθμούς.

Ενημέρωση 1:10 π.μ. (26/2)

Από σπίτι σε σπίτι τρέχει η Πυροσβεστική, σε όλο τον κάμπο της Αλεξάνδρειας, κυρίως για αντλήσεις υδάτων από σπίτια. Λουτρός, Βρυσάκι, Νησέλι, περιοχή Μελίκης και – φυσικά – Αλεξάνδρεια, είναι μερικά μόνο από τις κατοικημένες περιοχές της πεδινής Ημαθίας που επλήγησαν από την βροχή και ζουν πρωτόγνωρες εικόνες πλημμυρών.