Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Τουρούλ Μπιλτεκίμ είχε το πρωί της Τετάρτης (20/2) ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός.

synantisi_proxenos_tourkias-200213-1Η συνάντηση, η οποία έγινε στο Δημαρχείο, εντάσσεται στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας τής Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την τουριστική προβολή τής Ημαθίας στην Τουρκία και παραβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στάθης Σαρηγιαννίδης, o δικηγόρος Βέροιας κ. Χριστόφορος Κοτίδης, συνεργάτες τού πρόξενου και ο λαογράφος-συγγραφέας κ. Τάκης Μπάιτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον Τούρκο αξιωματούχο για την πλούσια ιστορία τής Νάουσας και τις σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς. Αναφέρθηκε στα σημαντικά αξιοθέατα και τα μνημεία που διαθέτει η περιοχή της Νάουσας (Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι Ανθεμίων, άλσος Αγ. Νικολάου, Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια» κ.ά.), καθώς και στο δημιουργικό δυναμικό της περιοχής με έμφαση στον τομέα των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα, μήλα, κεράσια, κρασί κλπ.). Ευχήθηκε η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλλει εποικοδομητικά στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας και την ουσιαστική ανάπτυξη τής διμερούς συνεργασίας στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Μπιλτεκίμ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, διατύπωσε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για ανάπτυξη σχέσεων φιλίας με την Ελλάδα, αλλά και πιθανών επενδύσεων στη χώρα μας. Μάλιστα, έδειξε να είναι καλά ενημερωμένος για την εξέλιξη του Διεθνούς Διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια, και μίλησε για δυνατότητα αδελφοποίησης με την πόλη της Περγάμου που είχε ξεκινήσει παλαιότερα, επί θητείας τού Δημάρχου Δημήτρη Βλάχου.

Ακολούθησε η ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και στη συνέχεια ξενάγηση στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο, σε αξιοθέατα και σε ιστορικά μνημεία της Νάουσας, από τον κ. Μπάιτση.