Για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιώθηκε ότι η περιοχή της Κ.Μ. αποτελεί τον κυριότερο τουριστικό προορισμό για την αγορά της γειτονικής Σερβίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτό φάνηκε τόσο από την επισκεψιμότητα των Σέρβων πολιτών στο περίπτερο της Π.Κ.Μ. στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου, όσο και από τα στοιχεία και δηλώσεις των αρμόδιων φορέων της Σερβίας για τους τουριστικούς προορισμούς.

Στην Εκθεση που πραγματοποιήθηκε από 20 έως 24 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βελιγραδίου, συμμετείχε στο ενιαίο περίπτερο της Π.Κ.Μ. και η Ημαθία, με πλούσιο διαφημιστικό υλικό σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των επισκεπτών για τα τουριστικά ενδιαφέροντα της Κ.Μ., κύρια με τον καλοκαιρινό τουρισμό (Χαλκιδική, Πιερία, Θεσσαλονίκη) αλλά και με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτουν η Ημαθία, οι Σέρρες, η Πέλλα και το Κιλκίς.

Η Εκθεση θεωρήθηκε για μια ακόμη χρονιά πετυχημένη και παρά το ότι ακόμη δεν υπάρχει ο επίσημος αριθμός των επισκεπτών, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα είναι αυξημένος κατά 10% αυξημένος από πέρσι.

Επικεφαλής της αποστολής στην Εκθεση ήταν ο Αντ/ρχης Τουρισμού της Κ.Μ. κ. Γιάννης Γιώργος, ο οποίος είχε πολλές συναντήσεις με τουριστικούς φορείς της Σερβίας, παραχώρησε συνεντεύξεις σε Μ.Μ.Ε. και συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη τύπου της Υπ. Τουρισμού κ. Ολγας Κεφαλογιάννη με τον Υπ. Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου, ενώ τις ημέρες της Εκθεσης πλήθος επιχειρηματιών της Κ.Μ. (ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία) είχαν συναντήσεις με συναδέλφους τους της Σερβίας για την προώθηση των τουριστικών τους προϊόντων και υπηρεσιών.

Από την Ημαθία συμμετείχε ο Γιώργος Σαλιάγκας, υπ. Τουρισμού της Π.Ε.

Η Εκθεση του Βελιγραδίου είναι η πρώτη σε μια σειρά Εκθέσεων που θα συμμετάσχει η Π.Κ.Μ. στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της περιοχής.