O Nick Cave – ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς του ελληνικού κοινού – έγραψε και ερμήνευσε μαζί με την μπάντα του, τους Bad Seeds, ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

nick_caveΤο «Lightning Bolts» (σ.σ.: «Κεραυνοί») εμπνέεται από τις διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων και μιλά «για τους νέους που κλαίνε από τα δακρυγόνα» στην Αθήνα. Ο τίτλος του τραγουδιού συνιστά παραπομπή στην ελληνική μυθολογία, καθώς ο Nick Cave, απαγγέλοντας τους στίχους του, συνδιαλέγεται με τον Δία.

«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, ενώ εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου» αναφέρει στο τραγούδι ο Αυστραλός δημιουργός. «Ο Δίας γελά, αλλά είναι από τα δακρυγόνα […] Στο λίκνο της δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες […] Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν πια. Τις νύχτες τους βλέπω να κοιμούνται και να κλαίνε ακατάπαυστα. Δεν φταίνε τα δακρυγόνα. Οι άνθρωποι με ρωτούν πώς είμαστε. Είμαστε, λέω, κυρίως χαμένοι» είναι μερικές από τις φράσεις που ακούγονται.

 

http://www.youtube.com/watch?v=_2CsCIZick8

Ο Nick Cave, με τους Bad Seeds, κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη τον νέο του δίσκο «Push the Sky Away», στον οποίο όμως δεν συμπεριλαμβάνεται το συγκεκριμένο τραγούδι.

Από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς του παγκόσμιου στερεώματος, ο Cave θυμίζουμε ότι είχε επισκεφθεί την Αθήνα για πρώτη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου του 1987 ως ηγέτης των Birthday Party, σε μια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο του Σπόρτινγκ και άφησε ιστορία. Έκτοτε δεν παραλείπει να επισκεφθεί τη χώρα μας σε κάθε ευκαιρία…

Πηγή : zougla.gr