Τρεις πύραυλοι έπεσαν χθες σε προάστιο του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία σκοτώνοντας 29 ανθρώπους και τραυματίζοντας 150, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

xalepi«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια, μεταξύ των οποίων και μια δεκαμελής οικογένεια, ενώ οι περισσότεροι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν περιγράφεται το θεάμα, είναι αποκρουστικό», είπε μιλώντας μέσω Skype στο πρακτορείο Ρόιτερς ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σε πλάνα από βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο φαίνεται ο απόηχος της καταστροφής στην περιοχή Αλ Χάρμα, με τους πολίτες να προσπαθούν να μεταφέρουν τους τραυματίες μακριά από τα συντρίμμια.

Εντωμεταξύ, η συριακή αντιπολίτευση, που συνεδριάζει από χθες στο Κάιρο, σχεδιάζει να σχηματίσει κυβέρνηση η οποία θα χειρίζεται τις υποθέσεις των εδαφών που ελέγχονται από τους αντάρτες, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συνασπισμού, Ουάλιντ αλ Μπόνι.

Παράλληλα, στην Ιορδανία – που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 380.000 Σύριους- περίπου 300 πρόσφυγες διαδήλωσαν ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να εξοπλίσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. «Θέλουμε όπλα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι δολοφόνος» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Πηγή : athensvoice.gr