Σε συνέχεια των επαφών του προέδρου της ΔΕΥΑ Βέροιας κ. Δημήτρη Δάσκαλου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΒ με την Πρόεδρο της Τ.Κ. Πατρίδας κα Αικατερίνη Ορφανίδου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαρόντες στη σύσκεψη από πλευράς της τοπικής κοινότητας ήταν τόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βέροιας κ. Αντώνιος Καγκελίδης όσο και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Θεόφιλος Κουπίδης, ενώ από πλευράς της επιχείρησης παρόντες ήταν ο. Γ. Διευθυντής της κ. Θωμάς Αχτσής, ο αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικού κ. Ηλίας Τσακτάνης και η αναπληρώτρια Δντρια Διοικητικού Οικονομικού κ. Αικατερίνη Τσιαπάρα.

Η συνάντηση είχε σκοπό την αλληλοενημέρωση, συζήτηση, κατάθεση απόψεων καθώς και τους τρόπους συνεργασίας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Δ.Ε.Υ.Α.Β. αναφορικά με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Τ.Κ. Πατρίδας για την πορεία των έργων αποχέτευσης, για το υπό ένταξη έργο της ύδρευσης της Κοινότητας καθώς και της κατασκευής νέας δεξαμενής πόσιμου νερού.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Πατρίδος και η Πρόεδρος εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και ζήτησαν από τώρα να γίνουν στοχευμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αποφασίσθηκε η ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την ορθή διαχείριση του πόσιμου νερού το οποίο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία διατίθεται αποκλειστικά για ύδρευση και όχι για άρδευση, ενέργεια που απαγορεύεται ρητά.

Ο κ. Δ. Δάσκαλος ευχαρίστησε τόσο την κ. Αικατερίνη Ορφανίδου Πρόεδρο της κοινότητας Πατρίδας όσο και όλους τους συμμετέχοντες στη παραπάνω σύσκεψη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, συμφώνησαν δε σε μια πιο συχνή από κοινού ενημέρωση για την πορεία των έργων της ΔΕΥΑΒ και την επίλυση των προβλημάτων στην Τ.Κ. Πατρίδας.