Στην άμεση σύλληψη του 82χρονου χοιροτρόφου που ρύπαινε σοβαρά το περιβάλλον με απόβλητα και νεκρά ζώα τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή του Κεφαλοχωρίου Αλεξάνδρειας, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης (20/2) το Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

psofia zoa kanaliΌπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε αυτοψία στο χοιροστάσιο του 82χρονου, όπου διαπιστώθηκε πως τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας (διαβάστε την εδώ) ήταν αληθή (απόβλητα του χοιροστασίου και δεκάδες νεκρά ζώα επέπλεαν σε αρδευτικά κανάλια) και, κατά συνέπεια, ο ηλικιωμένος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Με αφορμή την άμεση σύλληψη, η Οικολογική Ομάδα Βέροιας προέβη σε νεότερη ανακοίνωση:

Μόλις μια μέρα μετά την καταγγελία της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, για την ρύπανση χοιροστασίου στο Κεφαλοχώρι, κινήθηκε η Αστυνομία. Σήμερα Τετάρτη το πρωί, συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου, ο ιδιοκτήτης της χοιροτροφικής μονάδας. Στον χώρο, έφτασαν μετά από πρωτοβουλία του Διοικητού της Αλεξάνδρειας κ. Σιδηρόπουλου, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Υγειονομικό, περιβάλλον, υγείας, κτηνιατρική, ΤΟΕΒ).

Μετά από πολύωρη κράτηση στην Αλεξάνδρεια, ο χοιροτρόφος, πήρε προθεσμία και θα δικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή. Εδώ, έχουμε μια από τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που κομμάτι της Διοίκησης, η Αστυνομία, επενέβη με ασυνήθιστη για όλους μας ταχύτητα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διοικητής της Αλεξάνδρειας, έκαναν το καθήκον τους, άμεσα. Και βέβαια, στόχος δεν είναι ούτε να κρεμαστεί κανείς, ούτε να περάσει τη ζωή του στα κάτεργα. Στόχος είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι, δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, έστω κι αν αισθάνονται για τους δικούς τους λόγους, απρόσβλητοι και ισχυροί.

Σε μια πρόχειρη κίνηση, πάλι σήμερα, τα νεκρά ζώα που ήταν μέσα στο κανάλι, μαζεύτηκαν και θάφτηκαν κάπου εκεί κοντά. Και βέβαια, αυτά είναι πασαλείμματα. Τα νεκρά ζώα, θα ξεθαφτούν και θα ακολουθήσει η κανονική διαδικασία. Αδρανοποίηση κλπ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ