Στο ραντεβού που έχουν δώσει για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια στρέφεται το ενδιαφέρον των αγροτών, καθώς εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα, θα αποτιμήσουν τα αποτελέσματα του αγώνα τους και θα αποφασίσουν για περαιτέρω κινήσεις τους.

16AEB9DA609B7EBE42306EF4164250E0Όσον αφορά το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων επί δύο ώρες περίπου, διήρκεσε ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας από εκατοντάδες αγρότες, εργαζομένους και μέλη του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν εκεί μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ. Προς ενίσχυση των Λαρισαίων έφθασαν και λεωφορεία από την Καρδίτσα, το Βόλο ακόμη και από την Αθήνα, με μέλη του ΠΑΜΕ.

Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι περίπου, υπήρξε ειρηνική και μετά την πάροδο δυο ωρών, οπότε και είχε σταματήσει η κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Έληξε ειρηνικά και η κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών που είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες αγρότες, στο 103 χλμ. της οδού, στο ύψος του Βέλου Κορινθίας. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Εξάλλου το μεσημέρι, αγρότες της Κορινθίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας και για περίπου 40 λεπτά, οι διερχόμενοι οδηγοί δεν πλήρωναν το αντίτιμο διέλευσης.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες επέστρεψαν από την Καλαμάτα στο μπλόκο στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, με παραταγμένα τώρα τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου, αν και είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα αποχωρήσουν από το μπλόκο και θα ακολουθήσουν άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

Πηγή: skai.gr