Η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, με αφορμή την φημολογούμενη διαδήλωση συμπαράστασης, το Σάββατο 23/2, στους 4 συλληφθέντες για την διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

dimarxos_verΜε αφορμή την «πορεία αλληλεγγύης στους 4 αναρχικούς» (όπως αναφέρεται στις ανακοινώσεις σε διαδικτυακούς τόπους), που έχει εξαγγελθεί και θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας μετά τη σύλληψη στη Βέροια των τεσσάρων δραστών της ληστείας στον Βελβενδό, αισθάνομαι ως Δήμαρχος της Βέροιας την ανάγκη να τονίσω:

Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών η ελεύθερη έκφραση των πολιτικών τους απόψεων με κάθε μορφή ειρηνικής εκδήλωσης.

Ευελπιστώ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι μια ειρηνική πορεία σαν τόσες άλλες που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Καλώ τους συμμετέχοντες στην πορεία να σεβαστούν και απ την μεριά τους την πόλη που τους φιλοξενεί και τους κατοίκους της, τις περιουσίες τους και τους δημόσιους χώρους που είναι κτήμα όλων μας και όχι της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Καλώ τους πολίτες της Βέροιας, όσους θα συμμετέχουν και όσους δεν θα συμμετέχουν στην πορεία να λειτουργήσουν χωρίς ακρότητες και φανατισμούς και με γνώμονα το κοινό καλό να γυρίσουν την πλάτη σε απευκταίες προκλητικές ενέργειες απ όπου κι αν αυτές προκληθούν.

Κόντρα στην λαίλαπα των καιρών, ας μείνουμε μονιασμένοι και αλληλέγγυοι, και σεβόμενοι ο ένας τις απόψεις του άλλου ας πορευτούμε μέσα απ τη διαφορετικότητα του καθενός διαφωνώντας δημιουργικά και όχι δογματικά με πρωταρχική αρχή την άρνηση της βίας.

Το γραφείο της Δημάρχου είναι πάντα ανοικτό σε όλους τους πολίτες για διάλογο, προτάσεις, κοινές ειρηνικές δράσεις.