Στο πλαίσιο εκδρομής στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, το Σωματείο Ξεναγών Ελλάδος επέλεξε ως προορισμό τριημέρου τη Βέροια.

DSC01441Είχαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν και να γνωρίσουν την πόλη και τους κρυμμένους θησαυρούς της. 26 έμπειροι επαγγελματίες ξεναγοί ξεναγήθηκαν στις διατηρητέες περιοχές και επισκέφθηκαν το αρχοντικό Σαράφογλου, το αρχοντικό Μπέκα , τη Συναγωγή καθώς και το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, ενώ με αφετηρία τη Βέροια επισκέφθηκαν και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

Ύστερα από πρόσκληση της Δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου όπου τους υποδέχθηκε η Δήμαρχος και έγινε παρουσίαση από την επιστημονική συνεργάτιδα του Δήμου Βέροιας, Κλεοπάτρα Θεολογίδου , της πόλης ,της ιστορίας της και διαδρομών που μπορεί να οργανωθούν μέσα στην πόλη με επίκεντρο τον πολιτιστικό και τον προσκυνηματικό τουρισμό. Ιδιαίτερα υποδείχθηκε , στις διαδρομές στην πόλη να συμπεριληφθεί και ο Τριπόταμος .

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ,προβλήθηκε η ταινία «ο μύλος του χρόνου», όπου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ιστορία και την αποκατάσταση του μύλου του Μάρκου (Βυζαντινό μουσείο) το οποίο όπως και το Αρχαιολογικό, επισκέφτηκαν το Σάββατο.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παραβρισκόμενων, που αφορούσε τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της Βέροιας σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Ενθουσιασμένοι, από την επαφή τους με την πόλη και όλη την υποδοχή και φιλοξενία, οι επισκέπτες ,δήλωσαν ότι ανακάλυψαν μια άλλη πόλη από αυτήν που γνώριζαν, από την οποία γοητεύτηκαν και εξέφρασαν την πρόθεση να συμπεριλάβουν τη Βέροια στις ξεναγήσεις τους.